Пријава младих за стипендију до 28. новембра

У оквиру Фонда за лични развој, основаног како би се оснажили млади, Омладински савез удружења „Нови Сад – омладинска престоница Европе – ОПЕНС“ позвао је двоје појединаца – једну особу из категорије младих девојака и жена и једну особу из категорије уметности, да се пријаве на конкурс за стипендирање.
2
Фото: Промо

Попуњен пријавни формулар потребно је послати путем мејла на програм­опенс.рс под називом Конкурс Фонда за лични развој 2021/2022, до 28. новембра у 17 часова.

Новац се додељује по принципу 10 месечних стипендија од по 10.000 динара, прва за текући месец, а последња за август наредне године. Под активностима личног развоја подразумевају се активности: писање и саопштавање идеја, руководство и управљање, настава и менторство, истраживање и припрема каријере, анализа података и развој дигиталних вештина. Поред личног развоја, услов за добијање стипендије је и допринос заједници у Новом Саду током стипендирања, а у року од 60 дана од краја личног усавршавања и исплате последње месечне стипендије, потребно је попунити коначни извештај. 

Стипендисти морају бити младе особе од 15 до 29 година, односно да не напуне 30 година до августа наредне године, да имају пребивалиште у Новом Саду, као и да су у процесу формалног или неформалног образовања, уз приложено мотивационо писмо.

Додатни бодови додељују се младима уколико долазе из области друштвених и хуманистичких наука, уколико су били волонтерски ангажовани или припадају некој од маргинализованих група. Највећи број бодова који ће стручни жири доделити је на основу пријавног формулара, у ком је потребно приказати на који начин ће допринети заједници током или након завршеног усавршавања које ће бити предмет стипендирања.

Како из “Опенса” наводе, новац који је стипендистима на располагању издвојен је кроз део зараде прикупљене приликом извођења представе ”Ко је убио Џенис Џоплин?” током прошле и ове године, као и кроз донацију корпоративног партнера коју је обезбедила компанија ”Fiscal Solutions”.

Д. Андулајевић

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести