Предложена имена за више улица у Малом Београду и Великом риту

Комисија Скупштине града за називе делова насељених места и јавних служби је јучерашњој седници разматрала, и већином гласова усвојила, предлоге за именовање улица на подручју Малог Београда и Великог рита.
 Veliki rit Foto: Dnevnik.rs/S.Šušnjević
Фото: Велики рит Фото: Дневник.рс/С.Шушњевић

Тако би улица која се надовезује на Улицу Живојина Ћулума понела име Ратка Радивојевића (филмски и позоришни глумац), а по предлогу кустоса Музеја Војводине. Улица која почиње од Улице ђакона Авакума и завршава се код Газиместанске добила би име Павла Јанковића Шолета (члан Друштва књижевника Војводине), а предлог је Удружења балетских уметника Војводине. Улица која почиње од Улице Живојина Ћулума и завршава се код Газиместанске понела би име Милана Керца (ликовни уметник и професор ликовног васпитања), што је предлог Милане Маленић и Радио-телевизије Војводине.

Улица која почиње од Улице Живојина Ћулума и завршава се код Газиместанске добила би име Милана Шевића (доктор филозофије, књижевни критичар и теоретичар, педагог и педагошки писац, професор Београдског универзитета), а тај назив предложили су кустоси Музеја Воводине. Улица која почиње од Улице Никанора Грујића и завршава се код Призренске понела би име Тодора Ј. Мишића (агроном, научни саветник, професор Универзитета), а на предлог Историјског архива града Новог Сада. Једна улица у том делу Новог Сада понела би име Милоша Марића (лекар хистолог, професор Универзитета), такође на предлог Историјског архива града Новог Сада.

На јучерањој седници усвојен је предлог Републичког геодетског завода да улица која почиње од Улице Ангела Влатковића и завршава се код Пролетерске улице понесе име Владимира Тотовића (пионир филма у Војводини и филмски глумац), а на предлог Историјског архива града Новог Сада, а да једна добије назив Павица Мразовић (германиста, професор Универзитета), такође на предлог Историјског архива града Новог Сада.

Након што мишљење дају национални савети мађарске, словачке и русинске националне мањине и Савет за међунационалне односе, а надлежни покрајински секретаријат да претходну сагласност, Скупштина града ће расправљати о предлозима прихваћеним на јучерашњој седници.

К. И. И.

 

 

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести