Предлагање кандидата за признања Сремских Карловаца до краја јула

Рок за предлагања кандидата за највиша општинска признања поводом Дана Сремских Карловаца, 16. септембра, истиче 31. јула.
Sa prošlogodišnje dodele najviših priznanja Foto: Dnevnik.rs
Фото: Са прошлогодишње доделе највиших признања Фото: Дневник.рс

Предлози се  достављају Комисији за обележавање празника, доделу признања и проглашење почасних грађана Сремских Карловаца на адресу: Скупштина општине Сремски Карловци, Трг Бранка Радичевића 1, Сремски Карловци 21205.

Образац за предлагање кандидата може се добити на писарници Магистрата, односно преузети са званичног сајта општине сремскикарловци.рс. Одлуку о додели Повеље, Награде и Захвалнице Сремских Карловаца доноси локални парламент, а свечано уручење је 16. септембра.

Повеља Сремских Карловаца се додељује појединцима, организацијама и институцијама који су дела и резултате за које се награђују постигли на територији општине, као и онима чија су дела тесно повезана са Сремским Карловцима и промовишу их у другим срединама.

Одлуку о додели повеље, награде и захвалнице Сремских Карловаца доноси локални парламент, а свечано уручење је 16. Септембра

Наградом Сремских Карловаца одаје се признање грађанима, групама грађана, предузећима, установама и другим облицима организовања грађана за постигнућа у области привреде и друштвених делатности. У области привреде додељује се за постигнуте изузетне резултате у привређивању, за освајање нових производа и услуга, техничка унапређења, новаторство и рационализацију, а у области друштвених и других делатности – за остварења и достигнућа у науци, култури и уметности, образовању и васпитању, здравственој и социјалној заштити, физичкој култури.

Захвалница општине се додељује за значајна остварења у разним областима, која доприносе развоју и афирмацији општине, постигнута у току претходне године.

З. М.

 

 

 

EUR/RSD 117.5169
Најновије вести