ПОТРОШАЧКО ЋОШЕ – У СУСРЕТ УСКРСУ Цене јаја за сада повољне

Ускршњи празници се ближе, на то нас, за разлику од временских прлика, подсећају шарени детаљи који се већ појављују у продаји. Маркети имају богату понуду, а пијачним тезгама већином тек предстоје ускршње боје.
Prodaja jaja na pijaci Foto: Dnevnik.rs/arhiva
Фото: Dnevnik.rs

За разлику од прошле године, цене јаја на пијацама и у продајним објектима уобичајене су – од осам до 13 динара.

Фарбање јаја свакако је прва асоцијација на Ускрс. Боје за јаја већ су заступљене у већим маркетима, а цена варира у зависности од врсте и квалитета. Фарбе у кесицама, које су већ деценијама на тржишту, могу се наћи чак и по три динара, а има их и за седам. За маштовите и креативне, у понуди су гел-боје са сјајем, шљокицама и мраморним ефектом, чија је цена између 175 и 250 динара.

Шарена јаја сигурно су леп детаљ, али најмлађи сигурно више воле она од чоколаде. Цене тог задовољства су шаролике, те би за нешто мања паковања, као што су она од 60 грама, требало издвојити око 85 динара, док је за јаје од црне чоколаде тешко 200 грама потребно издвојити 270 динара. На пијачним тезгама појавила су се велика „киндер” јаја с играчком из Аустрије и Мађарске, а њихова цена је 370 динара. Неизбежан мотив Ускрса је и зека, такође од чоколаде, по цени од 20 до 200 динара. Ипак, ускршњи чоколадни пакетићи, који садрже бомбоне, зеку и јаја, највише ће обрадовати малишане, а коштају од 85 до 250 динара.

На ускршњој трпези неизоставне намирнице су кувана шунка и јаја, као и јагњетина. Традиционална сува шунка најскупља је – килограм стаје 1.275 динара, док се димљено свињско месо у мрежици може приуштити упола цене, прецизније, за 550 динара. Љубитеље јагњетине обрадоваће акцијске цене у појединим месарама, те се килограм може пазарити за 600 динара.

С. Ковач

Б. Павковић 

Фото: Упоредне цене намирница за ускршњу трпезу Фото: Дневник.рс/илустрација

 

EUR/RSD 117.5950
Најновије вести