ПОТРОШАЧКО ЋОШЕ: Путовања на Дан заљубљених

Туристичке агенције су, након божићних и новогодишњих празника, у своју понуду уврстиле аранжмане за Дан заљубљених или Дан државности.
1
Фото: pixabay.com

Та два празника ове године „падају” током викенда па ће их неки грађани искористити за краће путовање у европске метрополе или за опуштање у спа-центрима. Како су нам појаснили у туристичким агенцијама, већина аранжмана почиње 13. фебруара и траје до 17, углавном се организују за Дан државности, а тек се на понеком сајту могу наћи путовања за 14. фебруар, и то углавном за градове Старог континента.

За четвородневно путовање у Венецију током празника, које укључује два ноћења с доручком, потребно је издвојити 80 евра, у Милано 100, у Фиренцу 115, док одлазак у престоницу Италије Рим стаје 150 евра. По речима представника агенција, Милано спада у најпопуларније дестинације па је у понуди и опција петодневног путовања, које кошта од 90 до 100 евра, у зависности од изабраног хотела, а које укључује обилазак познатог језера Комо, Лугана и Ђанове. Када је реч о прослави љубави, неизоставно је путовање у Град светлости, Париз. Аранжмани су углавном четвородневни или петодневни, с обезбеђеним доручком и аионским превозом, а потребно је издвојити бар 400 евра. Грађани се често распитују и за петодневну посету Прагу, током које се обилази Дрезден и Карлове Вари, за које је потребно издвојити око 100 евра, у шта су урачуната два ноћења с доручком.

Међу омиљене дестинације спадају главни градови држава у региону. Једно од таквих одредишта Новосађана је Будимпешта, како због приступачних цена, тако и због близине. Тродневно путовање у престоницу Мађарске кошта 50 евра, четвородневни одлазак аутобусом у Беч 95, док до Братиславе 130 евра. Занимљив је тзв. аранжман „три Б”, који укључује обилазак Беча, Будимпеште и Братиславе у једном цугу за четири дана. Ипак, ко се одлучи на такво путовање, мора имати на уму да је, иако је цена приступачна јер с доручком кошта око 100 евра, изузетно напорно.

Милано спада у најпопуларније дестинације па је у понуди и опција петодневног путовања, које кошта од 90 до 100 евра, у зависности од изабраног хотела, а које укључује обилазак познатог језера Комо, Лугана и Ђенове

За оне који не могу да издвоје више времена, на располагању су спа-центри. Три ноћења у хотелу у Врњачкој бањи на бази полупансиона, који укључује 14. фебруара романтичну вечеру уз свеће и две врсте масажа, стаје нешто више од 40.000 динара. Јефтинија варијанта прославе љубави је спа-дан у неком од новосадских хотела, који стаје између 1.000 и 2.000 динара по особи.

С. К-чА.А.

 

АНКЕТА: ДА ЛИ ПЛАНИРАТЕ ПУТОВАЊЕ ЗА ДАН ЗАЉУБЉЕНИХ?

Никола Грујић, студент:

– Не планирам путовања ове године за Дан заљубљених. Више бих волео да девојку одведем у неки ресторан, на романтичну вечеру и да је изненадим поклоном тако што бих јој купио оно што највише воли, или чему се потајно нада.  

Миљан Мијовић, часовничар:

– За Дан заљубљених размишљам о путовању током викенда у Беч или Праг, где бих с драгом особом шетао и обилазио туристичка места, али нисам се још увек одлучио који ће град то бити. На путовања до сада нисмо ишли преко агенције, већ колима.

Милица Драгомировић, студенткиња:

– Мислим да 14. фебруара нећемо имати никакве посебне планове ван уобичајеног. Пошто је испитни рок и нисмо у могућности да одемо на романтично путовање, тај датум ћемо обележити неки други дан и на неки други начин.

Вања Лугоња, студенткиња:

– Планирам путовање у Праг преко агенције. Међутим, биће необичан женски провод јер идем с другарицама, пошто ниједна од нас нема дечка. За Праг смо се одлучиле због познатог кафића у којем служе изузетно добре коктеле.  

А. А.

Фото: В. Фифа

EUR/RSD 117.5768
Најновије вести