ПОТРОШАЧКО ЋОШЕ  Поклони за Дан заљубљених

О пореклу и правом значењу Дана заљубљених, који се обележава у четвртак, 14. фебруара, полемише се много, с акцентом појединаца да се у Србији тога дана слави Свети Трифун.
Pokloni za Dan zaljubljenih Foto: Dnevnik.rs
Фото: Поклони за Дан заљубљених Фото: Дневник.рс

Без обзира на различита мишљења, Нови Сад је бројним садржајем, попустима и црвеним производима у облику срца дао до знања да се ради о месецу, као и празнику љубави, који посебно млађи парови и те како поштују. Избор поклона за Дан заљубљених је заиста велик па смо тако у разговору с младим Новосађанима закључили да се цвеће и бомбоњере најчешће купују, док се они оригиналнији често одлучују за предмете и ситнице које могу направити сами. Такође се поклањају парфеми, накит, шоље и украси за кућу, књиге, плишане играчек, ваучери за спа центар, као и одевни предмети. Као чест поклон спомиње се и одлазак на свечану вечеру или у биоскоп, због чега су се многи ресторани ангажовали и припремили посебну романтичну понуду с приступачним ценама.

У тржном центру, као и понеким продавницама одеће и обуће, велика снижења, како због доласка нове колекције, тако и због поменутог празника па се тако yемпери, мајице и панталоне могу купити и за мање од 1.000 динара, док је за јакне потребно издвојити око 2.000. За шоље с дезенима срца и љубавним натписима потребно је издвојити од 500 до 900 динара, док цене плишаних играчака зависе од величине. На одређеним тезгама, постављеним искључиво поводом овог празника, може се наћи сребрни накит, као и бижутерија. За минђуше и прстење потребно је издвојити од 300 до 800 динара, док огрлице коштају од 600 до 2.000. Многима су симпатичне књижице које говоре о љубави, а за које је потребно издвојити око 500 динара. Осим бројних производа, путовања су такође популарна у овом периоду, због чега туристичке агенције нуде додатне попусте за оне који се одлуче на такав корак.

Занимљиви су и предмети које креативни продавци ручно праве, а потом рекламирају и продају преко друштвених мрежа. Ради се о чоколадним букетима, љубавним кутијама које су састављене од бројних фотографија и порукица, као и слатких бомбоњерица с омотима жељене фотографије и поруке, за које је потребно издвојити око 1.000 динара.

Ипак, поред свега, цвеће је неизбежан поклон, па тако многи купују црвену ружу, која у новосадским цвећарама кошта око 300 динара. За укомбиновани букетић с две или три руже потребно је издвојити од 900 до 1.400 динара, док је за озбиљније аранжмане, који подразумевају веће букете или букете с бомбоњером и плишаном играчком, потребно много више.

К. Ивковић Ивандекић

АНКЕТА  Да ли прослављате Дан заљубљених?
Thumbnail

Алекса Грубач, ученик:

– Тренутно немам девојку па га ни не славим, а да је имам – вероватно бих га прославио тако што бих јој купио ружу и бомбоњеру. Поклон би зависио од тога колико дуго смо у вези. Нисам упућен у то да ли моји пријатељи славе тај дан јер не причамо о томе, а и сматрам да је тај дан помало исфуран.

Фото: Марина Живанов, студенткиња Фото: Р. Хаџић

Марина Живанов, студенткиња:

– Нисам сигурна у то да ли ћу ове године славити Дан заљубљених с момком, размишљала сам да му можда нешто насликам и да то буде знак пажње и љубави поводом тог дана. Дан заљубљених је постао популаран празник, а како чујем, углавном се купују цвеће и чоколаде.

Thumbnail

Валентина Фамилија, стажисткиња:

– Тај празник славим увек кад сам заљубљена, а кад нисам, онда славим свој имендан – Валентиново. Ове године мој муж долази из Америке баш на тај дан да бисмо се видели, тако да ће ми то бити уједно и највећи поклон, док ћу ја њему купити слаткише и вино, али најважније је само да смо заједно.

Thumbnail

Лазар Бркић, ученик:

– Још не знам шта ћу купити девојци, али нешто засигурно хоћу јер сам јој и рекао да имам изненађење за њу. Не причам много о том дану с другарима, али ће ми они највероватније помоћи при куповини одређеног поклона. Желим да издвојим мало времена за њу да бисмо лепо прославили тај дан.

 К. И. И.

Gordana
14.02.2019 • 09:14
Lazar Brkić i Aleksa Grubač iste fotografije! U čega gledate pre štampanja?
EUR/RSD 117.5762
Најновије вести