Потрошачко ћоше: Цене летње одеће у граду

Иако календарски лето још није стигло, прошле седмице Новосађани су се борили с врућином и спарином. Због тога су многе суграђанке посегнуле за лепршавим летњим хаљинама, мајицама и сукњама, а у бутицима одеће и обуће било је приметно више купаца.
e
Фото: Dnevnik.rs

Судећи по асортиману, ове године су у тренду жута, плава и црвена боја, тропски, цветни и пругасти плаво-бели дезени, а хит су хаљине и мајице које падају с рамена.

У радњама попут ХМ и „Њујоркера“ дугачке хаљине коштају од 1.200 до 4.500 динара, колико су оне украшене чипком, карнерима и перлама. Кратке хаљине су нешто јефтиније па је за њих потребно издвојити између 1.000 и 2.800 динара, у зависности од квалитета и материјала.

Занимљиво је да су сукње нешто скупље од хаљина, па тако мини-сукња од тексаса кошта око 2.700 динара, миди-сукња између 1.700 и 4.500, док макси-сукње коштају и до 5.500. Ипак, међу Новосађанима су популарни мали бутици у Јеврејској улици и на Булевару ослобођења, где се могу пазарити занимљиви летњи комади одеће од памука по повољним ценама, а који су углавном увезени из Турске.

Као и прошле сезоне, неизоставни су комбинезони јер без много муке и комбиновања увек се изгледа шик и дотерано. Могу се наћи у свим бутицима, а у понуди су једнобојни, шарени и пругасти, а стају између 1.700 и 3.200 динара.

Новосађанке су увек важиле за даме с добрим укусом које прате трендове. У прилог томе иде чињеница да често можемо срести суграђанке у лаганим лепршавим широким панталонама до чланака које препоручују водећи светски модни часописи. Могу се купити већ од 1.000 динара, колико коштају црне без украса, док је за ланене потребно одвојити око 3.300. За мушке ланене панталоне, које се додуше ретко могу наћи, продавци траже 4.000 динара, а за оне од чистог памука око 3.000.

Лето се не може замислити без шортса. На новосадским пијацама најчешће се могу видети од тексаса и спортски памучни. Женски шортсеви коштају од 600 до 2.500 динара, а мушки су нешто скупљи, па је потребно извојити од 1.200 до 3.200, у зависности од тога да ли је материјал памучни, ланени или синтетички.

Од одевних предмета најјефтиније су мајице и блузе. На пијацама се могу пазарити већ за 500 динара, али и радње их нуде по приступачним ценама. Цена мушких и женских мајица кратких рукава приближно је иста, па коштају од 600 до 3.000, у зависности од врсте материјала, али и од тога да ли су украшене карнерима, чипком или занимљивим детаљем или слоганом.

Излози у центру града, дуж Јеврејске улице и Булевара ослобођења начичкани су разним моделима сандала и папуча. Међутим, понуда уме да превари. Они који траже елегантније моделе погодне за „штрапац“ намучиће се јер су продавнице преплавиле високе потпетице у златној, сребрној и бронзаној боји украшене перлама. Женске сандале у бутицима у центру града и тржним центрима коштају од 1.200 до 3.000 динара, док мушке стају између 2.500 и 3.500. Они који желе да инвестирају у квалитетну кожну обућу која ће трајати годинама, мораће да завуку руку у џеп и издвоје барем 5.000 динара.

С. Ковач

EUR/RSD 117.5581
Најновије вести