Посетиоци задовољни Калеидоскопом културе

НОВИ САД: Више од 86 одсто посетилаца овогодишњег Калеидоскопа културе оценило је догађаје и програме као добре и одличне, њих 96 одсто би и у будућности посетило сличне програме, а чак 96,7 одсто испитаника препоручило би неки од догађаја познаницима и пријатељима, објавила је дирекција ове уметничке манифестације у Новом Саду.
kaleidoskop
Фото: Ilustracija
Просечне оцене организације и квалитета садржаја су такође високе, те је тако просечна оцена догађаја у оквиру Калеидоскопа културе 4,3 (од максималних 5), док су испитаници високо оценили и укупну реализацију програма.
 
Током трајања Калеидоскопа културе, независни тим Филозофског и Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду анкетирао је посетиоце који су овом приликом оцењивали програме, дајући своје похвале, критике, сугестије и предлоге на основу којих ће се наредне године креирати нови програми из свих сфера уметности.
 
Занимљиво је да се највећи број испитаника изјаснио да културне догађаје посећује само једном месечно (54,2%) и једном недељно (32,5%).
 
Ако се упореде ови подаци са навикама посетилаца из 2019. и 2018. године, примећује се велики пораст броја људи који редовно посећују културне догађаје, односно једном недељно, а чак 84 одсто посетилаца овог фестивала је факултетски образовано.
 
Део испитаника је сматрао да треба побољшати логистику догађаја, уз више инфо-пултова, што су сугестије од значаја за све будуће догађаје у реализацији пројекта „Нови Сад - Европска престоница културе”.
 
Трећи Калеидоскоп културе одржан је од 4. септембра до 9. октобра, због пандемије обележен измењеним и прилагођеним форматом културних догађаја, али опет са богатим избором садржаја.
EUR/RSD 117.5791
Најновије вести