Помоћ у кући за старе и изнемогле у Сремским Карловцима

Од првог јула у Сремским Карловцима под покровитељством општине реализује се пројекат „Помоћ у кући” намењен старим и изнемоглим грађанима.
15 -feliks
Фото: Printscreen

На конкурсу за пружање ове услуге одабрана је новосадска фирма „Феликс домус”, којој је то четврти пут узастопце да ту делатност обавља у Карловцима.

Како каже оснивач и директорка фирме Ивана Ковачевић, геронто-домаћице ће корисницима пружати услуге дефинисане уговором са карловачком општином до 1. марта следеће године. Као и претхподних година максимални број суграђана којима може да се пружа помоћ је 25.

Ивана Ковачевић напомиње да тај број још није попуњен и да суграђани могу да се обрате Одељењу за друштвене делатности у општини како би се пријавили.

Корисници могу да рачунају на помоћ око набавке намирница, припреме лаких оброка и освежавајућих напитака, као и помоћ при храњењу. Поред тога, у опис посла геронто-домаћица спада и помоћ у одржавању личне хигијене и хигијене стана, при облачењу и свлачењу корисника, те набавку новина и књига, плаћање рачуна за електричну енергију, телефон, комуналне услуге. Њихова обавеза је и да надгледају узимање лекова и примену савета медицинских стручњака, одвођење на лекарске прегледе, одлазак по рецепте и лекове.

Ова услуга кошта локалну самоуправу 1.188.000 динара без ПДВ-а, за осам месеци колико ће трајати.

З. М.

Novosadjanka
21.07.2021 • 18:01
KOliko ce te zene biti placene od opstine? Pretpostavljam i bez prijave ili gresim
EUR/RSD 117.5647
Најновије вести