Поједини паркови пуни људи, Вучевић моли грађане да буду код куће

НОВИ САД:  Каменички парк, Новосадски кеј и поједина игралишта у Новом Саду од јутрос су, готово, препуна људи, односно приметна је значајна гужва, упркос апелима и наредбама да људи остану код куће, односно да се не окупљају у групама више од пет људи и на дистанци од два метра. Полиција је све време на терену и опомиње грађане да се разиђу.
vucevic
Фото: Tanjug (J. Pap, arhiva)

Полицајци возилима круже по граду, када виде грађане на игралиштима, излазе из аута и говоре им да се разиђу. Упозорава грађане на прописе о ограничењу и забрани кретања на јавним местима парковима, игралиштима и предузима мере како би се окупљања на тим местима одвијала у складу са прописима ограничења кретања.

Градоначелник Новог Сада и командант Градског штаба за ванредне ситуације Милош Вучевић каже у телефонској изјави за Танјуг да ситуација није нимало наивна, с обзиром на број људи који је данас изашао у паркове и на игралишта.

“Сви су изашли. Апелујем и молим све наше грађане да не одлазе у паркове, на игралишта, да се не окупљају у групама више од пет људи, то сада никако није безбедно и није у складу са прописима и анредбама о ограничењу кретања. Подсећам их да је наредба да су одласци у паркове забрањени. Али, данас су људи прескакали ограду у Каменичком парку и тако улазили у парк. Послали смо полицију и тамо. Молим све грађане да озбиљно схвате све наредбе у ванредном стању о ограничењу кретања, јер ако овако наставимо, следи нам италијански сценарио, а то нико не жели”, апеловао је градоначелник Вучевић на грађане, у телефонској изјави за Танјуг.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести