Подршка за куповину бицикла: Пријаве од 14. до 16. марта

У  нашем листу је недавно објављен јавни позив за трећи круг пријаве грађана за субвенције од 10.000 динара помоћи за куповину бицикла, које је обезбедио Град, а према речима помоћнице начелника у Градској управи за заштиту животне средине Бојане Пађан, Град Нови Сад улаже значајне напоре за промоцију одрживе мобилности у граду и промоцију бициклизма. 
bicikli
Фото: Parking servis

- Тенденција Града је да се број бициклиста на нашим улицама повећа и да двоточкаши замене коришћење аутомобила – објаснила је Пађан, додавши да ће грађани имати на располагању исти износ као и претходних пута, а укупан буџет за ту намену је 18 милиона динара. 

Друштво за промоцију природе Србије је носилац пројекта у трећем кругу и спроводи све активности које се тичу пријаве и реализације субвенције за грађане. Како је рекао један од оснивача друштва Стефан Савановић, пријаве почињу у понедељак, 14. марта, у 10 сати на веб апликацији www.biciklomkrozprirodu.rs и трају до среде, 16. марта, до 18 сати. Први корак за пријаву ће бити три питања: из сектора бициклизма, заштите животне средине и познавања Града, са циљем едукације, између осталог. 

- После тога, наше Друштво мора за пет дана да избаци коначну ранг листу, а узећемо у разматрање првих 2.200 пријављених – каже Савановић, објаснивши да се деле 1.802 субвенције, али очекују да ће постојати могућност да нечије пријаве можда неће проћи. - Свако ко види да је у тих 2.200 пријављених, до 16. марта до 18 сати мора достави копију личне карте да ли путем мејла info­biciklomkrozprirodu.rs или лично на Новосадски сајам, у беличастој кућици број 9 код фонтане. Тиме пријављени потврђује учешће и без тога неће се сматрати да је на листи. Услови за добијање су, између осталог, да претходна два пута појединци нису добили субвенције од Града, као и чланови домаћинства са исте адресе. У сваком моменту ће путем апликације грађани моћи да проверавају стање. До 21. марта ће се највероватније формирати коначна ранг-листа и тек тада Новосађани имају зелено светло да крену у набавку. 

Како је нагласио, људи ће имати три начина провере, односно када се пријаве на сајту, добиће редни број под којим су се пријавили. Затим на мејл добијају исти тај број, а њихова провера је тако што ће на веб апликацији, на прелиминарној ранг листи, сви пријављени моћи да пронађу своје име под редним бројем који су добили. Прелиминарна листа ће се освежавати на сваких пет минута. 

- Тек када грађани буду сигурни да су на коначној ранг листи, тада су добили зелено светло за набавку – каже наш саговорник, додавши да имају 15 дана за куповину и доставу, осим рачуна трошка, и њихов жиро рачун на који се рефундира новац у року од 20 до 30 дана.  И. Бакмаз

EUR/RSD 117.1990
Најновије вести