Подршка самохраним родитељима и деци

Бесплатно психолошко саветовалиште за самохране родитеље и саветовалиште за децу поново ради у Дечјем културном центру, Иве Лоле Рибара 6. Радионице ће се одржавати сваке суботе од 18 до 19.30 часова и трајаће до децембра, а прва је данас.
Deca, dečji kutak, dečje stvaralaštvo, zaštita dece Foto: Dnevnik.rs/F. Bakić
Фото: Dnevnik.rs

Број полазника је ограничен, те је потребно заказати термин за саветовалиште и учешће детета у радионицама. Заказивање је могуће преко „Фејсбук” стране „Бесплатно саветивалиште за самосталне родитеље и саветовалиште за децу” или путем СМС-а на број 069/633-096.  Бесплатно саветовалиште и психолошка подршка самохраним родитељима се састоји од саветодавног рада са самохраним родитељима и паралелног групног (по потреби и индивидуалног) рада с њиховом децом.

Тиме је омогућено и деци и родитељима да се ефикасније суоче са ситуацијом развода, раставе или губитка једног родитеља и науче да се успешно прилагоде на нову животну околност. Та иницијатива постоји од 2011. године и представља резултат пројеката Психолошког саветовалишта за децу разведених родитеља „А где сам ту ја?” и Саветовалишта за самохране родитеље.

Самохрани родитељи имају могућност да закажу бесплатно индивидуално саветовање с психологом (рад на дефинисању односа родитељ–дете, дефинисање и утврђивање тренутних проблема с којима се родитељ суочава и дефинисање корака за њихово превазилажење, рад на асертивности и оснаживању самохраних родитеља...). Радионице за децу су намењене за узраст од седам до 15 година. С децом ће се обрађивати препознавање и разумевање осећања, утвђивање индетитета и самосвести код детета, рад на односу с родитељима и осталим проблемима с којима се суочавају.

Организатор саветовалишта је Фондација „Деци на дар” Нови Сад, а пројекат су подржали Градска управа за социјалну и дечју заштиту и Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова.      

Ј. Макитан

 

 

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести