Под крошњама на Штранду: Провера знања у природи

НОВИ САД: Четврта, завршна недеља манифестације „Под крошњама на Штранду”, резервисана је за упознавање деце од пет до 12 година са словачким језиком и културом.
s
Фото: Č. David

За ову седмицу планирана је и припрема за завршни тест, који ће се одржати у суботу. Тест ће полагати група тинејyера која похађа једномесечни курс словеначког језика. Све додатне информације доступне су на „Фејсбук“ и „Инстаграм“ профилима „Под крошњама на Штранду“.

Квиз провере знања из мађарског језика одржан је за викенд на локалитету Рим, у срцу шуме изнад Беочин села. Протеклог викенда тројица финалиста су се распоредили по следећем реду: прво место освојио је Петко Цвијановић, друго место Илија Обрић и треће место Никола Годић.

Домаћини полазницима курса и манифестације „Под крошњама на Штранду” била је Шумска заједница Беочин, односно удружење приватних власника шума, које је најстарије удружење ове врсте у Европи и постоји од 1903. године.

Чланица Управног одбора Шумске заједнице Беочин Соња Кокић је истакла да је сарадња са манифестацијом „Под крошњама на Штранду” драгоцена, пошто је једини исправан пут да деца и млади упознају своје окружење и да га чувају, а да одрасли треба својим чињењем да им буду  узор.

Манифестацију већ седму годину заредом организују Градска библиотека у Новом Саду, „Херор медија понт“ и Центар за развој мањинских и локалних медија, а овогодишњи програм траје до 27. јула. Основна идеја је упознавање деце од пет до 12 година с културом, језицима и медијима мањинских заједница кроз активан мултикултурализам и интеркултурализам.

Покровитељи манифестације су Покрајински секретаријат за образовање, управу, прописе и националне заједнице и Управа за културу града Новог Сада. Генерални спонзор у организацији културних садржаја за младе, припаднике националних мањина у Војводини је компанија „Кока-Кола“ с брендом „Спрајт“.

И. Г. и И. Ч.

EUR/RSD 117.5463
Најновије вести