Почео четврти Новосадски Октоберфест

Традиционалним пробијањем пивског бурета  је на Новосадском сајму свечано отворен четврти „Новосадски октоберфест”, који је у наш град пренео дух Минхена и тамошњег фестивала.
д
Фото: Dnevnik.rs

Велики број пивопија  је уживао у том пићу, кобасицама, перецама и осталим гастрономским специјалитетима. Прилику да се представе добило је и 21 кућних пивара који производе занатско пиво, па су посетиоци могли да се упознају са процесом кућног пиварства, али и окусе њихова пића. Манифестацију четврти пут организује компанија „Цолор преш гроуп” уз подршку Града.

– „Новосадски октоберфест” је свакако једна од манифестација која доприноси и расту броја туриста и бољој понуди града, а рекао бих да смо на добром путу на основу показатеља од прошле године и резултата за првих девет месеци 2019. године – казао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и додао да нам је поред љубазних и добрих људи и домаћина неопходан и бољи садржај и боља понуда, те да су, како је рекао, организатори то и успели да уприличе кроз ову манифестацију, као један од битних догађаја уцртаних у календару забаве у Новом Саду.

Покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић рекао је да Роберт Чобан и „Новосадски сајам” још једном показују да је Нови Сад постао препознатљиво место на туристичкој мапи Европе, али и шире. Директор компаније „Цолор преш гроуп” Роберт Чобан пожелео је свима добар провод и рекао да је „Новосадски октоберфест” ушао у првих десет на целом свету, по броју посета, и налази се одмах након Минхена и других градова, на које се ова манифестација проширила. Како је нагласио, будући да се све три српске индустријске пиваре налазе на територији Војводине било је логично да Нови Сад буде домаћин овакве манифестације. Отварању је присуствовао и директор „Новосадског сајма” Слободан Цветовић.  

Фото: Dnevnik.rs

Фестивал је отворен наступом бенда „Блажа и кљунови”, а настављен концертима „Атомског склоништа”, „Ван Гог”, „Збогом Брус Ли” и „Санитариум”. Посетиоце и у суботу од 19 часова поред обиља пива, сувенира и хране, која добро иде уз то пиће, очекује и богат музички програм. Планирани су наступи бендова „Ortodox Celts”, „Јура Стублић и Филм”, „Дејан Петровић и Биг Бенд” и „Електрични оргазам”. Оба дана фестивала организована су и занимљива такмичења.

Текст и фото: В. Бијелић

 

EUR/RSD 117.5885
Најновије вести