Почело постављање новогодишње расвете

Постављање новогодишње расвете почело је у понедељак у ужем и ширем центру, а планирано је да до 1. новембра цео град буде украшен.
1
Фото: Dnevnik.rs

Екипе ЈКП „Стан” користе повољне временске прилике да монтирају и испробају декоративну расвету да би, уколико неке лампе нису исправне, могле на време да их замене, објаснили су за „Дневник” у надлежним институцијама. Циљ им је, кажу, да Нови Сад, кад за то дође прави час, засија у пуном сјају.  Радници су тренутно распоређени по ужем и ширем центру града и постављају декоративно осветљење на Градску кућу и Танурyићеву палату.

Осим тога, расвета се качи и у Улици Модене, Змај Јовиној, Јеврејској, затим на булеварима Ослобођења и Михајла Пупина, као и на раскрсници код „Меркатора”.

Екипе „Стана” тренутно монтирају стару расвету, а у току је набавка нове новогодишње декоративне опреме. У тендерској документацији је наведено да би осветљење требало да буде у складу с карактером града, постојећим саобраћајницама, као и висином објеката на местима где ће украси бити постављени. Планирано је да новогодишња декорација буде постављена у центру града, односно у Змај Јовиној, на Тргу слободе, Тргу републике, у Улици краља Александра, али и на Булевару ослобођења, у комплексу Дечје болнице, као и на Петроварадинској тврђави. 

Град, иначе, набавља више до 100 светлосних ланчаница различите намене, које ће бити постављене на неколико локација, те 16 декоративних мотива за канделабре на Тргу слободе, 3Д декоративне фигуре, 153 декоративне светлосне ланчанице с мотивима леденица, затим декоративне мотиве шуме, Деда Мраза. Осим тога, биће купљен и украс с натписом ОПЕНС, симбола Омладинске престонице Европе, што ће Нови Сад бити још само до 31. децембра.

Рок за подношење понуда истекао је 14. октобра, а 25 дана након тога ће бити донета одлука о додели уговора или пак обустави поступка. Фирма којој на тендеру буде додељен уговор имаће 30 календарских дана да испоручи тражену декорацију, као и да за њу да гаранцију од најмање три године.

Ј. В.

фото: В. Фифа

Фото: Dnevnik.rs

 

 

EUR/RSD 117.5897
Најновије вести