Почели радови на изградњи новог вртића на Клиси

НОВИ САД:  Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао радове на изградњи објекта предшколске установе "Радосно детињство" на раскрсници Орахове улице и Улице Раде Смиљанов на Клиси.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao radove na izgradnji  novog vrtića na Klisi Foto: novisad.rs
Фото: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао радове на изградњи новог вртића на Клиси Фото: novisad.rs

Планирани капацитет вртића је око 250-300 деце, а у склопу вртића налазиће се четири јаслене групе за децу од једне до три године и осам група за старију добну групу од три до шест година.

"Ово је велики изазов за компаније и пројектанте који раде на том пројекту, а сви заједно се, постављањем високих стандарда за изградњу, трудимо да стварамо још бол?е услове за нашу децу", рекао је Вучевић, преноси Град Нови Сад у саопштењу.

На тај начин се, како каже, смањује листа чекања за упис деце у ПУ "Радосно детињство", али и мења на боље изглед целог тог дела града.

"Управа за грађевинско земљиште креће у пројектовање партерног уређења у том локалиту, и као што смо потпуо променили слику Клисе изградњом Сентандрејског булевара, тако и ова инвестиција ствара боље услове за живот свих грађана. Вредност изградње објекта је 320 милиона динара, уз додатних осам милиона динара за пројектовање и десет милиона динара за опремање, а све је финансирано из буџета Града преко Градске управе за образовање", навео је Вучевић.

Фото: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао радове на изградњи новог вртића на Клиси Фото: novisad.rs

Он наводи да су Одлуком о ребалансу издвојена додатна средства за пројектовање још три нова обданишта, на Сајлову, Адицама и Ветернику, а у току су радови на проширењу вртића у Будисави, Каћу, Руменки и Лединцима.Пројектује се и обданиште на Југовићеву где се граде станови за припаднике служби безбедности.

"Верујем да ћемо у наредних неколико месеци смањити листу чекања за око 600 деце, а онда се приближавамо броју од 17.000 укупно уписане деце у ''Радосно детињство'', док уз то субвенционишемо боравак 3 000 деце у приватним вртићима. Наставићемо са субвенцијама, а цену боравка у ''Радосном детињству''нисмо подизали, већ из буџета издвајамо више средстава како терет плаћања не би пао на родитеље", навео је Вучевић.

Он је додао да ће васпитачиће и сви запослени имати плату већу за девет одсто, а добиће и солидарну помоћ од Града и државе, тако да ће наше васпитачице од ове године имати далеко пристојнија примања него раније.

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести