Почела манифестација „Културно лето“ у Руменки

У организацији Културног центра „Руменка“ први пут одржава се манифестација „Културно лето“.
kulturno leto2
Фото: Град Нови Сад

Свечаном отварању манифестације која  наставља традицију обележавања Петровдана и то ширим културним контекстом, присуствовао је и члан Градског већа за културу Далибор Рожић.

„Веома ми је драго што новоосновани Културни центар „Руменка“ на прави начин утиче на културни живот становника овог места. Програм манифестације је богат, намењен свим узрасним категоријама и подразумева учешће многобројне деце из Руменке која су активна током читаве године и која су на овој манифестацији добила прилику да се на прави начин представе. Сигуран сам да ће грађани и гости овог места у великом броју уживати у данашњем програму и да ће „Културно лето“ постати традиционална манифестација која се са нестрпљењем ишчекује“, изјавио је Далибор Рожић.

Фото: Град Нови Сад

Према речима организатора манифестацијом „Културно лето“ промовише се специфичност традиције мултикултурног локалитета, а публици се нуде културни и  забавни садржаји  намењени свим узрасним категоријама. У оквиру манифестације публика може да ужива у извођењу дечијих представа, монодраме „Тражим мужа“, наступу музичких група „Спид“ и „Амадеус“, наступу КУД-а „Слобода“, хора Предшколске установе „Весели патуљци“, као и наступима деце из драмске, рецитаторске секције и секције мултикултуралне народне традиције, које КЦ „Руменка“ током године континуирано спроводи.

Фото: Град Нови Сад
Фото: Град Нови Сад

 

Фото: Град Нови Сад
EUR/RSD 118.1396
Најновије вести