Пет година постојања рукометног клуба „Адут“

Када је пре пет година велики ентузијаста, тада активни рукометаш и трофејни играч Бранислав Радишић основао клуб „Адут”, није ни слутио да ће за кратко време анимирати велики број деце заинтересоване да се укључе у мини-рукомет.
р
Фото: приватна архива

Непоправљиви оптимиста, ангажовао је и професоре физичког васпитања – бивше рукометаше да би малишане узраста од седам до 12 година упутили у све тајне и чари рукомета, а све то кроз игру.

– Некако се то поклопило с домаћинством великих такмичења, Европског и Светског првенства, када је мини-рукомет добио на популарности, па су деца сама долазила и, на нашу срећу, остала „заражена” том чаробном и лепом игром – рекао је председник РК „Адут” Иван Абјановић. – Почетни ентузијазам и енергија с којом смо ушли у целу ту причу одвели су нас до покретања и прве бесплатне школе мини-рукомета на песку у Европи. Тиме смо скренули пажњу и челника Европске федерације, па је наш турнир увршћен у њихов званични календар.

До сада је кроз клуб прошло више од 300 малишана, међу којима су и садашњи чланови млађих категорија РК „Војводина”, који су у свом узрасту шампиони државе.

– Ми смо један од ретких клубова који се определио да ради само с најмлађима. Покренули смо, пре две године, и први камп мини-рукомета, који се показао као одлична прилика да се деца социјализују, тренирају и друже – рекао је Абјановић. – Како се клуб развијао, тако су стасавали и млади школовани тренери и спортски радници који су кадри да унапреде и побољшају рад и активности клуба. Ту пре свега мислим на Томислава Рожмарића, браћу Садри, Ива и Филипа, који годинама успешно раде у клубу. Поносни смо и на чињеницу да смо покренули и сарадњу с децом из Данске.

Фото: приватна архива
Гол за осмех

У РК „Адут” поносни су на турнир „Гол за осмех”, који су покренули пре пет година, који је хуманитарни, а намењен је прикупљању новогодишњих пакетића и помоћи за штићеника Дечјег села „Др Милорад Павловић” из Сремске Каменице. Турнир је заказан за недељу, 16. децембра, у ОШ „Прва војвођанска бригада” од 10 до 15 часова, а на њему ће учествовати више од 200 деце из 20 екипа из Шида, Бешке, Руме, Хртковаца, Бачке Паланке, Инђије, Каћа, Зрењанина, Црвенке и Новог Сада.

– Очекујемо да ће се и ове године, осим деце-учесника, у акцију прављења пакетића укључити и наши суграђани, који су увек доносили играчке, гардеробу, слаткише... РК „Адут” одаје велику захвалност Градској управи за спорт и омладину, ОШ „Прва војвођанска бригада”, Градском и Покрајинском рукометном савезу, као и ББ „Минаква”. Очекујемо да ће турнир протећи у прелепом амбијенту, где ће клубови имати прилику и да размене искуства у организацији и позитивну енергију – истакао је Абјановић.

Ј. Галић

 

Пројекат „Школски и аматерски спорт Новог Сада” је суфинансиран од Града Новог Сада, а ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести