Отворен Калеидоскоп културе у Кинеској четврти

НОВИ САД: Уметничко-програмским концептом "Лиман 5", којим је приказан пут од индустријског наслеђа до савременог стваралаштва, свечано је отворен овогодишњи Калеидоскоп културе у Кинеској четврти у Новом Саду.
e
Фото: Youtube Printscreen

Калеидоскоп културе, трећи по реду, трајаће до 9. октобра, а свечано отварање, осим вечерас, и наредна три дана.

"Одабрано је управо ова локација за организовање Калеидоскопа културе, јер оно представља место где се сусрећу индустријско наслеђе и савремено стваралаштво", изјавила је за Танјуг, на свечаном отварању Калеидоскопа Гала Гајин, ПР Нови Сад - Европска престоница културе.

Каже да ће четири дана отварања Калеидоскопа, кроз пет уметности, бити увертира за наредних пет недеља у којима очекују да ће читав град постати "калеидоскоп културе".

Током пет недеља Калеидоскопа културе преплитаће се пет врста уметности кроз бројне културне и уметничке догађаје.

Вечерас, након отварања, у оквиру фестивала ИНФАНТ, публика је могла да погледа представу "Ана Франк: Историјска антибајка за децу и одрасле" Шабачког позоришта, а у оквиру филмског фестивала "Обнова" од 21 час пројекција филма "Зашто је Драган направио оркестар?", а потом филм "Посебан третман".

Отворене су и изложбе "Велики Лиман", изложба радова студената сценске архитектуре, технике и дизајна Факултета техничких наука у Новом Саду, изложба радова Тадије Јаничића, Петра Мирковића и Бориса Лукића и изложба фотографија Бојана Ђуришића "Приче из радионице".

 

EUR/RSD 117.5791
Најновије вести