„ОПЕНС ДАН” 10. децембра: Велики број програма за младе

„ОПЕНС Фри деј” – дан у којем ће Омладински савез удружења „ОПЕНС 2019” младима у Новом Саду, уз помоћ великог броја партнера, понудити бројне бесплатне услуге, биће одржан 10. децембра, када се обележава и Међународни дан људских права.
1

Основна идеја „ОПЕНС дана” уједно је и једно од људских права које каже да имамо право да квалитетно проводимо своје слободно време, те да се што већем броју младих приближе све могућности које се нуде граду који је Омладинска престоница Европе.

С обзиром на чињеницу да многи квалитетни програми младима често нису доступни, углавном због материјалних разлога, „ОПЕНС 2019” је креирао онлајн-платформу хттпс://фреедаy.опенс2019.рс/ у којој је преглед компанија и институција, као и списак активности и програма које нуде. Свака млада особа у Новом Саду има право на само један ваучер за одређену бесплатну активност, који важи за две особе. Ваучере је могуће резервисати преко онлајн-платформе од 1. до 5 децембра, а преузимање ће бити од 7. до 9. децембра у просторијама ОПЕНС-а у Улици Лазе Телечког 2.

Током 2019. године ОПЕНС је постао синоним за отворена врата кроз која су трансфер енергије, знања, искуства и информација ојачали капацитете младих људи. Захваљујући титули, велики број омладинских организација је реализовао значајан број пројеката, уз подршку волонтера и, пре свега, Новосађана свих генерација, без чије добре енергије ниједан догађај не би имао смисла.

Б. П.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести