OПЕНС 2019. организовао пријем у Паризу

Представници Савеза удружења Омладинске престонице Европе 2019. одржали су прексиноћ пријем у Културно-информативном центру Републике Србије у Паризу, којем су присуствовали страни амбасадори, делегација Града Париза, српски студенти из француске престонице, као и тамошње дипломате.
ОПЕНС
Фото: ОПЕНС

Том приликом представили су све могућности које имају млади у текућој години у Новом Саду, као и глобалну и европску димензију те титуле.

– Пројекат ОПЕНС 2019. је наш пројекат за будућност – рекао је заменик градоначелника Новог Сада Срђан Кружевић. – Желимо да у овој години и у свим предстојећим својим примером помогнемо развоју и побољшању услова живота за младе у целој земљи. Град Нови Сад отворио је врата за све креативне, добронамерне људе, који младост и образовање виде као највећи потенцијал за развој и желе да то искористе за нашу заједничку будућност.

Идеја представљања амбасадама и дипломатском кору европских градова је да се створи простор за умрежавање и партнерство с организацијама и институцијама из Париза, као и да се шира заједница информише о активностима у Новом Саду у 2019. години.

– Ти пријеми имају двојаку важност јер наши људи у иностранству разумеју контекст у којем представљамо шта све радимо и могу помоћи у тражењу партнера за остваривање програма које спроводимо и бити мост између нас и француских партнера – каже коориднатор ОПЕНС 2019. Вукашин Гроздановић. – Мислим да је важно и да дијаспора буде упозната с тиме шта се дешава у Новом Саду и колико напредујемо.

Амбасадорка Србије у Паризу Наташа Марић рекла је да, ма колико то била флоскула – на младима свет остаје. Она каже да у Паризу среће много наших студената те да јој је јасно да се млади неће враћати у нашу земљу ако не виде перспективу, и да смо на добром трагу с радом и образовањем.

Током наредна два месеца, за Нови Сад – град младих, чуће више стотина представника дипломатског кора Европе, представници европских невладиних организација и различитих влада и локалних администрација у градовима широм Европе. Како истичу из ОПЕНС-а, идеја је, да их заједно с Градом Новим Садом, упознају с најважнијим пројектима Новог Сада и да их позову да посте град који има две престежни европске титуте.

Л. Р.

EUR/RSD 117.5748
Најновије вести