Одложен традиционални циклус концерата Новосадско музичко лето

Једна од значајних летњих манифестација под покровитељством града Новог Сада, а у организацији Музичке омладине Новог Сада, требало је ове године да се одржи од 31. јула до 9. августа. Нажалост, ова манифетсација је одложена због епидемије корона вируса, саопштили су организатори. Нови термин ће накнадно бити одређен.
novosadsko muzicko leto
Фото: МОНС

Концерти на отвореном, који дарују посебан штимунг, брижљиви одабир реномираних извођача и лежернији жанровски концепт, били су и овај пут водеће смернице у осмишљавању ове познате летње манифестације. Тако су поред уметничке, планирани и програми етно и џез музике, а у извођењу угледних домаћих солиста и ансамбала. Простор који су ове године изабрали организатори је двориште Гимназије „Ј. Јовановић Змај“.

„Свакодневно пратимо дешавања и надамо се ћемо све оно на чему смо брижљиво и вредно радили у протеклом периоду и поред неизвесне ситуације, ипак до краја успети и да остваримо. Иако нам се у овом тренутку чини несувислим прецизно објављивање новог термина наше манифестације, ми ћемо бити спремни да је организујемо чим се ситуација с епидемијом вируса ковид-19 поправи, наравно уз строго поштовање свих прописаних мера заштите, односно не доводећи у питање безбедност и здравље наших суграђана. До тада вас позивамо да нас пратите на нашим ФБ страницама и You Tube каналу, где ћемо, уз кратке коментаре, објављивати снимке неких наших значајних и лепих летњих концерата, који су одржани током претходних година“, истакли су организатори.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести