Од јуче у Карловачкој гимназији пријава за полагање пријемног испита

Почело је пријављивање кандидата за полагање пријемног испита у Карловачкој гимназији за упис у специјализована одељења за ученике са посебним способностима за географију и историју, као и у филолошка одељења класичних и живих језика (енглески, немачки, руски, италијански, шпански, кинески, јапански и норвешки) и трајаће до четвртка, 15. априла.
karlovacka gimnazija, ssusnjevic
Фото: Дневник/ С. Шушњевић

Обавља се електронским путем на порталу Моја средња школа http://mojasrednjaskola.gov.rs.

Кандидате за полагање пријемног испита електронским путем пријављују родитељи, односно старатељи. Како поручују из Карловачке гимназије, обезбеђена је могућност и личног пријаљивања у Секретаријату школе. Ученици који се нису пријавили електронским путем, могу то да ураде доласком у школу и подношењем обрасца пријаве за полагање пријемног испита 15. и 16. априла од 9 до 16 часова.

У складу са Конкурсом за упис ученика у први разред средње школе за школску 2021/22. годину, који расписује Министарство просвете, науке и технолошког развоја, пријемни испит за упис у Карловачку гимназију биће одржан од 7. до 16. маја.

Пријемни испит за ученике са посебним способностима за географију и историју из географије полаже се у недељу, 16. маја од 10 до 12 часова, а из историје истог дана од 14 до 16 сати.

Пријемни испит из српског језика и књижевности за ученике са посебним способностима за филолошке науке полаже се у суботу, 15. маја од 10 до 12 часова, а сутрадан у исто време пријемни испит из страног језика (енглеског, немачког или руског).

З. М.

EUR/RSD 117.5865
Најновије вести