Обележено 55 година рада Геронтолошког центра Нови Сад

НОВИ САД: Обележавање 55 година рада Геронтолошког центра "Нови Сад" одржано је синоћ у вили "Москва", а током прославе великог јубилеја оцењено је да је ова установа, која брине о најстаријим грађанима, једна од најбољих таквих установа не само у земљи него и у региону.
g
Фото: novisad.rs

Током свечаности поводом обележавања више од пола века постојања уручена су плакете онима који су допринели бољем раду Геронтолошког центра и подржали његове активности, а једну од плакета, у име градоначелника Новог Сада, примио је председник новосадске Скупштине Здравко Јелушић.

Врло је важно нагласити да Нови Сад није само град младих и град културе, него и град хуманости. Брига о старим људима је више питање хуманости, него обавезе. Старије популације је све више у свету, па тако и у Србији и људи од којих смо учили, који су наши родитељи, који су наши дедови и баке, заслужују да о њима озбиљно бринемо. Ово је прилика да сви заједно сумирамо што смо радили, а Нови Сад веома брине да се наши најстарији суграђани у јесен свога живота осећају што боље, поручио је председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић.

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Слађана Чабрић истакла је да установа која има толико лиценцираних услуга заслужује пажњу. Она је у име министра и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања честитала јубилеј запосленима, поручивши да раде веома "одговоран посао, а то је помоћ старим лицима".

Заменица покрајинског секретара за социјалну политику демографију и равноправност полова Милка Будаков честитала је запосленима велики јубилеј.

Ми смо социјално одговорно друштво према старијим особама и у пружању услуга које су њима потребне. То су стандардизоване услуге које они добијају, а које служе да побољшају квалитет живота наших најстаријих суграђана, истакла је Будаков.

Директорица Геронтолошког центра "Нови Сад" Славица Шкрбић захвалила се Покрајинској влади и њеном председнику Игору Мировићу, као и градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу на подршци.

Фото: novisad.rs

Ово је одговорна заједница која брине о својим најстаријим суграђанима. Са поносом можемо да кажемо да овај посао обављамо 55 година, прешли смо дуг пут и данас у домском смештају имамо 868 корисника, а кроз услуге у локалној заједници збрињавамо више од три хиљаде корисника са територије Града Новог Сада и приградских насеља. Једна смо од највећих водећих установа у региону, а услуге сваким даном ширимо и развијамо, закључила је Шкрбић.

Геронтолошки центар "Нови Сад" је установа социјалне заштите која развија и реализује различите облике социјалне заштите одраслих и старијих лица. Установа је основана 1964. године, а као дан установе званично је одређен 16. октобар. У склопу Геронтолошког центра "Нови Сад" функционишу три дома за пензионере у виду три радне јединице: Дом Лиман, Дом Ново насеље и Дом Футог, а укупни смештајни капацитет у домовима је 868 места.

Свечаности су присуствовали и члан Градског већа за образовање Владимир Јелић и заменица председника Скупштине Града Новог Сада Бранка Бежанов.

EUR/RSD 117.5950
Најновије вести