O циркуларној економији СТШ „Павле Савић”

Предавање на тему циркуларне економије одржано је у Средњој техничкој школи „Павле Савић”, а пратиле су га радионице за ученике, на којима су им изложени њени основни концепти и проблематика управљања отпадом.
Predavanje na temu cirkularne ekonomije održano je u Srednjoj tehničkoj školi „Pavle Savić”  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Предавање на тему циркуларне економије одржано је у Средњој техничкој школи „Павле Савић”  Фото: Дневник.рс

Активност је реализована у склопу пројекта „Циркуларна економија у мојој општини (Circle)”, с циљем да се ученицама јасно прикаже слика о најактуелнијим политикама за заштиту животне средине, како на локалном нивоу, тако тако и на државном и европском.

– У другом делу радионице добили су практичан задатак на којем ће радити заједничким снагама у даљем периоду – казао је спољни сарадник при Департману Факултета техничких наука за инжењерство заштите животне средине Владимир Мркајић. – Ово је трећа година како гостујемо у овој школи, а прве године смо представили тему рециклаже и амбалаже и након тога су имали прилике да сазнају више о отпаду као енергенту. Сматрам да су ове радионице одличне, јер екологија на јединствен начин повезује ђаке.

По његовим речима, резултате заједничког рада ученици ће представити на ФТН-у, где ће, као и претходних година, бити организоване дводневне активности за све представнике школа – учесница у пројекту који реализују чланови Департмана за инжењерство заштите животне средине, уз финансијску подршку амбасаде САД у Београду. Осим школе из Новог Сада, учествовало је и девет других средњих школа из Сомбора, Суботице, Врбаса, Бечеја, Руског Крстура, Вршца, Београда, Шапца и Лознице.  

И. Бакмаз

 

 

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести