„Новосадско пролеће” од 19. до 21. марта

Манифестација „Новосадско пролеће” у организацији Покрета горана Новог Сада биће одржана по тридесети пут од 19. до 21. марта на првом спрату Спенса, Сутјеска 2.
Manifestacija „Novosadsko proleće”  Foto: Dnevnik
Фото: Манифестација „Новосадско пролеће”  Фото: Дневник

Изложбу је могуће посетити у четвртак (19. март) и петак (20. март) од 8 до 20 часова, а у суботу (21. март) од 8 до 17. Током та три дана учесници ће изложити цвеће, саднице и опрему за хортикултуру, као и мед и здравствено безбедну храну.

Покрет горана Новог Сада ове године обележава 60 година постојања, а уједно ће прославити и 30 година одржавања „Новосадског пролећа”. То је права прилика да јубилеје на Спенсу прославе заједно са Новосађанима и свим посетиоцима нашег града. Посетиоци ће тако имати прилику да виде и набаве квалитетне саднице дрвећа, жбунова, перена, зачинског лековитог биља и поврћа с целе територије Србије, као и велики број врста цвећа. Уз дегустацију и куповину меда и пчелињих производа, биће могуће пазарити и органско поврће и житарице, као и чајеве и препарате на бази биљака.

За очување традиције и културе овог подручја побринуће се уметници и излагачи рукотворина, који ће се по обичају окупити и представити старе и уметничке занате.

Д. А.

 

 

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести