НОВОСАДСКО БИГ ДЕЧЈЕ ЛЕТО Мостови пријатељства

Манифестација „Новосадско БИГ дечје лето” одржава се од 23. јуна до 30. августа на бројним локацијама у Новом Саду.
Manifestacija „Novosadsko BIG dečje leto“ Foto: „Novosadsko BIG dečje leto
Фото: Манифестација „Новосадско БИГ дечје лето“ Фото: „Новосадско БИГ дечје лето Manifestacija „Novosadsko BIG dečje leto“ Foto: „Novosadsko BIG dečje leto

Око 250 програма за децу од три до 14 година обележиће девето „БИГ дечје лето”, а улаз за готово све програме је бесплатан. Слоган овогодишње манифестације је „Дунав је наше море”, у оквиру којег ће више од десет недеља програма бити осмишљено тако да говори о култури народа који живе у Дунавској регији, на који начин се негују традиција и толеранција, чува еко-систем, а биће речи и о историји локалних знаменитости, као што су Штранд и Петроварадинска тврђава.

Ова, шеста недеља 9. „Новосадског БИГ дечјег лета”, биће инспирисана европским наслеђем, које ће бити тема бројних креативно-едукативних радионица. У Спомен-збирци Павла Бељанског , Трг галерија 2, до петка од 11 до 13 часова биће одржане радионице на теме „Мостови пријатељства”, „Аласи и шајке” и „Шта се све може радити на Дунаву”. Такође, сваког дана од 10 до 12 часова биће одржане радионице Дечјег културног центра и ЕЛР Мириманов, Иве Лоле Рибара 6. У суботу, 3. августа, обележиће се трећи Дечји културни караван од 18 до 20 часова у Културној станици „Свилара” у Алмашком крају.

Манифестацију организују Дечји културни центар Нови Сад, уз подршку Града новог Сада и Покрајинског секретаријата за образовање, и тржни центар „Биг”.     

Списак радионица, сатница и начин пријаве за учешће, као и све остале информације могу се наћи на сајту www.dkcns.rs или на званичој „Фејсбук” страници ДКЦНС Дечијег културног центра.

И. Ч.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести