Новосадски фитнес тренери се активирали преко друштвених мрежа

Самоизолација током пандемије коронавируса многима не прија, поготово спортистима и Новосађанима који су пре ванредног стања редовно вежбали, тренирали и били активни.
приватна архива
Фото: приватна архива

Да би кондицију одржали и у време пандемије коронвируса, а самим тим и квалитетније и брже провели свој дан у кућама, бројни фитнес, али и други тренери, досетили су се да своје вежбе такође пребаце на дигиталну платформу и на тај начин одрже и свој здрав дух. Тако се на друштвеним мрежама ових дана може видети неколико страница које нуде онлајн тренинге и савете за вежбање у кућним условима.

Таквом начину вежбања прикључио се и новосадски студио „Mambobic Fitness”, који нуди бесплатне лајв тренинге који ће се на њиховим истоименим Фејсбук и Инстаграм страницама одржавати сваког уторка и четвртка у 17 часова, све док се ванредно стање не заврши. Директорка тог студија, а уједно и специјалиста за корективни фитнес, сертификовани персонални тренер и пилатес инструктор Драгана Борчић за „Дневник“ наводи да су онлајн тренинзи, које од ове недеље она сама држи, прилагођени кућним условима те додаје да увек показује и лакшу и тежу опцију неке вежбе. Она открива да су се Новосађанке и те како активирале ових дана, због чега добија велики број порука преко којих суграђани желе да добију савете за вежбање од куће.

Фото: приватна архива

– Сада и они који нису толико редовно вежбали и они који можда нису никада вежбали – желе да крену јер су сада сви у кући цео дан – истиче Драгана Борчић. – Људи који иначе не тренирају навикли су барем да шетају, а пошто сада ни то није могуће – одлучују се на вежбање. Чињеница је да вежбање утиче на хормон среће и сигурно да оно може орасположити људе и створити им неку обавезу у току дана. Свако ко нема неких озбиљних здравствених проблема или било који проблем због којег му је лекар забранио да тренира, може помало вежбати у кући неке основне, лагане вежбе.

Осим фитнес тренинга, организују се и термини другачијих вежби, али и плеса и других активности које су се донедавно редовно одржавале, како у салама, тако и на отвореним теренима и теретанама, које су уједно и омиљено место спортиста када дође пролеће. Због тренутне ситуације, све то мора да се стопира, због чега на финансијском плану много губе и испаштају и спортски, фитнес, плесни и други центри. Како пилатес инструктор Драгана Борчић оцењује за наш лист, њихов фитнес студио, као и други центри сличног типа ће засигурно испаштати због овакве ситуације јер њима управо траје сезона коју губе.

– Када се све ово заврши, иде летња сезона која је, реално, за фитнес слаба, тако да ће, нажалост, то имати велики утицај на наш студио – рекла је наша саговорница, и додала да ће се многи други још и некако вратити на своје послове, док ће фитнес центри слабо функционисати до септембра. – Иако ће ванредно стање имати велики и негативан утицај на све нас, најважније је здравље, а ко год жели да нам се прикључи у вежбању – нека нам пошаље захтев на друштвеним мрежама.

Новосађанка Тања Пролић пре пандемије коронавируса није имала времена да иде у теретану нити да се определи за групне тренинге те је њена једина активност, како наводи, била пешачење до посла. С обзиром на то да услед новонастале ситуације проводи цео дан у кући, одлучила је да промени ту навику и да време искористи на физичку активност.

– Мислим да је то прави начин на који могу да искористим време у изолацији – нагласила је Тања. – Вежбе радим свакодневно у кући, а проналазим их на профилу моје пријатељице „Magic booty fitness studio” која на „Инстаграму“ објављује видео-снимке с вежбама које ја затим пратим и понављам у својој соби. За сада ми се то свиђа, а надам се да ћу наставити да вежбам и када се све ово заврши.

К. Ивковић Ивандекић

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести