Новосадска премијера филма Дневник Диане Будисављевић

НОВИ САД: У уторак, 12. новембра, од 20 часова у биоскопу Аrena Cineplex биће одржана новосадска премијера филма "Дневник Диане Будисављевић".
dnevnik diane budisavljevic
Фото: Promo

Након пројекције публика ће имати прилику да разговара са редитељком филма.

Апсолутни победник Пулског филмског фестивала са шест освојених признања, истинита је прича о држављанки аустријског порекла удатој за лекара православне вероисповести у Загребу, која је за време Другог светског рата, сигурне смрти спасила више од 10.000 српске деце из НДХ логора.

Међу њима су и Живко, Милорад, Зорка и Нада који се готово 80 година касније враћају у логоре свог детињства и тек тада сазнају да живот дугују непоколебљивој снази једне жене. Диана је водила детаљну картотеку дечијих судбина, коју ће јој након рата одузети неповратно комунистичка власт 1945. када њено германско и грађанско порекло постају непожељни. Захваљујући Дианином дневнику, који је након њене смрти пронашла унука, расветљена је херојска улога жене уверене да њен живот није вреднији од живота недужно прогоњених.

Карте су у продаји на благајни биоскопа Арена Синеплекс.

Награде на Пулском филмском фестивалу, 2019. Пула, Хрватска: Велика Златна арена за најбољи филм,Награда публике Златна врата Пуле, Награда оцењивачког суда Федерације филмских критичара Европе и Медитерана - ФЕДЕОРА за најбољи хрватски дугометражни филм, Златна арена за режију, Златна арена за музику и Златна арена за монтажу.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести