Новосађани донирали преко шест тона гардеробе у „Empty Shop-у“

Половина прикупљене гардеробе је већ подељена локалним организацијама Црвеног крста у Иригу, Новом Кнежевцу, Чоки, Србобрану, Врбасу, Шиду, Ади и Новом Бечеју
е
Фото: промо

Захваљујући The Empty Shop-у, јединственој радњи унутар шопинг центра Променада која је последњих месец дана служила као место где грађани Новог Сада и Војводине могу донирати своју коришћену гардеробу и обућу, прикупљено је чак 6.5 тона гардеробе која ће у наредном периоду бити подељена људима у стању потребе.

„Јако нам је драго што смо успели да прикупимо толику количину гардеробе током рада The Empty Shop-а, а још нам је драже што је сам концепт успео да привуче велику пажњу и укаже на потребе за оваквим типом донација. Желим да позовем грађане да наставе ову хуману причу у наредном периоду, тако што ће наставити са донацијама организацијама као што је Црвени крст Војводине“, изјавила је Дарја Кустудија, маркетинг менаџер шопинг центра Променада Нови Сад.

Фото: промо

Половина прикупљене гардеробе је већ подељена локалним организацијама Црвеног крста у Иригу, Новом Кнежевцу, Чоки, Србобрану, Врбасу, Шиду, Ади и Новом Бечеју. У наредном периоду остатак прикупљене гардеробе ће бити предат организацијама у Новој Црњи, Житисту, Пећинцима, Сенти, Жабаљу, Бечеју, али такође и Дому за душевно болесне особе у Старом Лецу, општина Пландиште.

„ЦКВ је изузетно задовољан целом хуманитарном причом коју је изазвао и остварио The Empty Shop у Променади. Акција је изазвала велику пажњу становништва, а волонтери и сарадници у Променади су се потрудили да то буде у најбољем реду прихваћено, сложено и разврстано. Сарадници ЦКВ су организовали дистрибуцију од шопинг центра Променада до свог Дистрибутивног центра, и даље до крајњих корисника широм Војводине. Захваљујемо се шопинг центру Променада и надамо се и даље добрим хуманитарним причама за наше грађане, поготово децу. У свакој сабирној акцији Црвени крст предност даје најмлађима. У сусрет празницима заједно можемо урадити пуно“, изјавио је Бошко Митрашиновић, секретар Црвеног Крста Војводине.

Фото: промо

 

EUR/RSD 117.5679
Најновије вести