Нови Сад представљен турским туроператорима

Пословни сусрет туроператора и представника туристичке привреде из Турске и локалне туристичке привреде завршен је у четвртак.
е
Фото: Град Нови Сад

Пословни сусрет „Novi Sad Workshop 2019 – Welcome Turkey“ одржан је у хотелу „Шератон“, а окупио је 42 туроператора, представника туристичке привреде Турске и 35 туристичких агенција из Србије. Циљ је био представљање понуде Новог Сада и целе Србије учесницима из Турске, као и успостављање будуће сарадње. Сусрет су организовали Туристичка организација Новог Сада, Туристичка организација Србије и представништво компаније „Turkish Airlines“ у Србији.

Пословном сусрету присуствовао је и члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић, који је тим поводом истакао:

– То је веома важан догађај у промоцији Новог Сада као туристичке дестинације – рекао је Милорад Радојевић. – Скупу су присуствовала 42 велика тур-оператера из 15 градова Турске и, познавајући турско тржиште, за нас је то веома битно. Била је то прилика да наше туристичке агенције са својим колегама из Турске договоре нове послове. Драго ми је што о Новом Саду више не причамо као о туристичком потенцијалу него као о заиста значајној туристичкој дестинацији. Туризам је као привредна грана веома битан у буџету Града Новог Сада, а овај форум је прилика да се то још више унапреди. Честитам организаторима овог догађаја, који је можда и најважнији у текућој години када је реч о промоцији Новог Сада као туристичке дестинације. Зато Град Нови Сад наставља да ради у истом правцу и у наредном периоду.

На скупу су говорили и саветница министра трговине, туризма и телекомуникација Весна Антић, директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић, директор Туристичке организације Новог Сада Бранислав Кнежевић и генерални менаџер представништва „Turkish Airlinesa“ у Србији Мехмет Алагоз.

Сви говорници су се сложили у томе да је то изузетна прилика да се Србија, али и Нови Сад, представе као интересантна дестинација гостима из Турске. Како је речено на пословном сусрету, у току првих осам месеци ове године турски туристи су били четврти по броју остварених ноћења иностраних туриста у Србији, а у последњих шест година сваке године бележе двоцифрени процентуални раст броја долазака и ноћења. Изражена је и нада да ће овај сусрет допринети да унаредном периоду тај тренд буде још успешнији. 

На реду бање и планине

Протеклих дана чланови турских туроператора били су у посети Сремским Карловцима, Новом Саду и Фрушкој гори. Како је речено, исказали су заинтересованост и за бањски туризам и планинске центре, с обзиром на њихову обогаћену туристичку понуду.

С. С.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести