Нови Сад маестрално одглумио Беч у Сенкама над Балканом (ФОТО)

Снимање популарне домаће серије „Сенке над Балканом“ настављено је данас у центру Новог Сада, који је за потребе филмаџија под диригентском палицом Драгана Бјелогрлића поприлично адекватно одглумио Беч.
0
Фото: Дневник/Филип Бакић

Наиме, можда Новосађани и нису неке Бечлије, али су се зато фасаде у неокласицистичком стилу старог градског језгра сасвим солидно снашле у улози аустријске престонице, те је тако део Трга слободе у трен ока претворен у башту бечког кафе-бара за потребе снимања.

Испред Градске куће су паркирана три аутентична аутомобила из тридесетих година 20. века, свуда около глумци у костимима из истог периода, док је тргом пролазио чувени бечки фијакер у који су упрегнути бели коњи и све је то изазвало немалу пажњу и интересовање случајних и намерних пролазника.

Фото: Дневник/Филип Бакић

Али неки су се улудо понадали да ће окусити својих пет минута славе јер су улоге одавно подељене, тако да није било места ни за нове статисте покупљене са лица места.

Фото: Дневник/Филип Бакић
Фото: Дневник/Филип Бакић

Занимљиво, вероватно највећу пажњу међу звездама серије побудио је хрватски глумац Бојан Навојец, који у Сенкама тумачи Анту Павелића, у то доба адвоката, а касније поглавника злогласне Независне државе Хрватске (НДХ).

Фото: Дневник/Филип Бакић

Све у свему, Нови Сад се макар на тренутак вратио у неку романтичнију прошлост и било је пријатно видети га у улози Беча.

Фото: Дневник/Филип Бакић

Према речима Бјелогрлића, филмска екипа ће се још неко време задржати у Новом Саду, тачније, наредних дана се сели на Петроварадинску тврђаву, где ће наставити снимање у Хотелу „Леополд“.

А. Г.

EUR/RSD 117.5679
Најновије вести