Несвакидашња ситуација на отвореним базенима СЦ „Сајмиште”: Грмљавина зауставила купаче

Сезона купања полако се ближи крају, али није наодмет подсетити кориснике отворених базена на правило да „док грми, купање није дозвољено”. Знатан део посетилаца слична ситуација изненадила је у недељу.
bazen 2
Фото: Dnevnik.rs

Наиме, викендом отворени базен у СЦ „Сајмиште” капије отвара од 9 часова, а велики део корисника користи првих сат и по до два да избегне гужву, исплива своје норме и напусти објекат у време када већина посетилаца тек пристиже. Педесетак купача седело је у недељу од 9 сати поред базена јер су их спасиоци упозорили на правило у случају грмљавине.

Како је време одмицало, а грмљавина, иако издалека, није престајала, појединци су изгубили стрпљење и захтевали од управе базена да им се врати новац за карту (300 динара за одрасле). Домаћини су били затечени јер су разумели кориснике да им се седење поред базена за 300 динара не исплати, али и подсетили на одговорност коју носе, па понудили каснији долазак на базен, што већини није одговарало.

На крају је грмљавина прошла, они који нису били у журби наставили су да се купају, а део решења за такве ситуације могло би бити обавештење на благајни: „У случају грмљавине – купање није дозвољено”. Тиме би посетиоци на време били упознати с тим правилом, те сами одлучили о томе да ли ће купити карту, чиме би непријатне ситуације у вези с њиховим инсистирањем на враћању новца, биле избегнуте.

С. С.

EUR/RSD 117.5847
Најновије вести