Наставак радова на комуналном опремању у околини Улице Бате Бркића

Становници Новог насеља на јесен могу очекивати наставак комуналног опремања блока око новоизграђеног продужетка Улице Бате Бркића, будући да је Градска управа за грађевнско земљиште и инвестиције расписала тендер за уређење саобраћајних површина с пратећом инфраструктуром.
1
Фото: Dnevnik.rs

Реч је, иначе, о другој фази радова, и то на земљишту површине око 1,3 хектар, ограниченом улицама Бате Бркића, Анђе Ранковић, Стевана Христића, Браће Дроњак и Партизанских база.

Имајући у виду проширење суседних блокова, изградњу нових стамбених комплекса, те проширење Улице Бате Бркића, која је претворена у саобраћајницу булеварског типа, неопходно је простор прилагодити потребама станара тог кварта. Јавном набавком је обухваћена изградња приступних путева с паркинг-местима и прилазним тротоарима, али и канализационе мреже и водоводних прикључака. Осим тога, планирано је постављање одговарајуће саобраћајне сигнализације и јавне расвете, односно 14 светиљки.

Пре изградње путева, паркинга и пешачких стаза, као и постављања саобраћајне сигнализације, требало би рашчистити пет парцела, односно срушити старе гараже, помоћне објекте и шахтове.

Из тендерске документације може се приметити да је у наредној, трећој фази уређивања, предвиђено постављање урбаног мобилијара, изградња дечјих и рекреационих игралишта, спортских терена и других садржаја.

Друга фаза радова требало би да почене најесен и то на земљишту ограниченом улицама Бате Бркића, Анђе Ранковић, Стевана Христића, Браће Дроњак и Партизанских база

За завршетак друге фазе комуналног опремања блока око Улице Бате Бркића одабрани извођач ће имати највише 120 календарских дана, а за квалитет радова мораће да гарантује најмање три године. Понуде на тендер Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције подносе се до 25. августа, а 25 дана након тога биће донета одлука о додели уговора или пак обустави поступка.

Текст и фото: Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.5822
Најновије вести