Напредују радови на асфалтирању улица на Видовданском насељу

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је Видовданско насеље где ЈКП „Пут“ изводи радовe на асфалтирању улица.
Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је Видовданско насеље где ЈКП „Пут“ изводи радовe на асфалтирању улица Фото: novisad.rs
Фото: Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je Vidovdansko naselje gde JKP „Put“ izvodi radove na asfaltiranju ulica Foto: novisad.rs

- У току су радови на асфалтирању улица на територији МЗ „Видовданско насеље“, а обилазак до сада урађеног је и одлична прилика да разговарамо са грађанима овог дела града и да чујемо које су њихове потребе и захтеви. Чуо сам, између осталог, да су неки становници овог дела града чекали преко 40 година да добију асфалт који је сада постављен у осам улица, али смо исто тако добили и захтеве да се још шест улица асфалтира како би се овај део Видовданског насеља инфраструктурно комплетирао.

Свесни смо тога да и даље има великих изазова. Ми смо на територији ове Месне заједнице у претходним годинама урадили 11 километара канализационе мреже у вредности од 145 милиона динара, док радови на асфалтирању улица износе око 12 милиона динара. На захтев грађана, настављамо са асфалтирањем преосталих локација и решавамо проблем са лошим притиском у водоводним цевима који се појављује у домаћинствима. Дакле, следећи задатак нам је да извршимо припрему пројектне документације за повећање капацитета водовода у овом делу града.

Такође, оно што је значајно за становнике Клисе и Видовданског насеља, почиње изградња новог културног центра на простору некадашње Месне заједнице „Слана бара“, затим, а креће и извођење радова на канализационом сливу на потезу Улице Баје Пивљанина који само у првој фази износе преко 100 милиона динара - рекао је градоначелник и похвалио труд и залагање радника ЈКП „Пут“ који вредно раде и на високим температурама.

До сада је завршена припрема и асфалтирање у више улица на Видовданском насељу, а то су Газиместанска улица од Улице Живојина Ћулума бр. 46, Улица Миленка Стојковића до Газиместанске, Улица Миленка Стојковића до Улице Никанора Грујића, Улица Коче Васиљевића, Светислава И. Петровића, Зидарска улица и Коче Васиљевића. У току је асфалтирање дела Газиместанске улице и Улице Бошка Новаковића, а до почетка школске године уредиће се саобраћајне површине у Јаворовој улици, код школе.

 

Dragana N.
08.08.2019 • 08:54
Prosto je neverovatno da deo grada 3 km daleko pd centra nema asfalt na ulicama. Sva okolna sela su asfaltirana. U cemu je problem bio da ovde neko ceka 40 godina na asfalt.
EUR/RSD 117.3909
Најновије вести