Највише новца за надградњу ОШ „Иван Гундулић”

Изменом Решења о програму инвестиционих активности за основне школе у овој години, за изградњу и одржавање зграда и објеката, пројектно планирање, набавку административне опреме и оне за образовање, културу, науку и спорт, те за безбедност и производњу, из градског буyета предвиђено је 102.014.078 динара, док је за надградњу Основне школе „Иван Гундулић” и реконструкцију њеног приземља намењено је 71.305.000.
1
Фото: ОШ „Иван Гундулић”

Када је реч о одржавању осмолетки, највише новца, нешто више од 28 милиона динара, додељено је ОШ „Ђорђе Натошевић” за реконструкцију хидрантске мреже, електроенергетских и хидротехничких инсталација, као и за адаптацију простора, док је 2,4 милиона издвојено за ОШ „Душан Радовић”, која ће изменити гасне инсталације у објекту у Темеринској улици. Две образовне установе очекује енергетска санација, а у те сврхе је издвојено 23,6 милиона за ОШ „Никола Тесла” и нешто више од 12 милиона динара за ОШ „Мирослав Антић” у Футогу.

– Реч је о додатном новцу да бисмо успели да завршимо раније започете радове на фасади школе – каже директор ОШ „Мирослав Антић” Немања Јовишевић. – Да би наша образовна установа постала енергетски ефикасна, осим што ће део фасаде бити обложен каменом вуном ради боље изолације, биће замењена и столарија. Планирано је да радови буду завршени у првој половини јуна, наравно, уколико нам временски услови буду ишли наруку.

За набавку административне опреме, попут лаптоп рачунара, кухињског инвентара и клима у три школе – „Прва војвођанска бригада”, „Коста Трифковић” и „Јован Поповић” – намењено је нешто више од 1,2 милиона динара, док ће 11 осмолетки добити по 600.000 динара за куповину опреме за образовње, науку, културу и спорт.

С. К-ч

Фото: ОШ Иван Гундулић

EUR/RSD 117.5704
Најновије вести