НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА: Вања Марковић, ђак генерације у Карловцима

Вања Марковић изабран је за ђака генерације Основне школе „23. октобар” из Сремских Карловаца за школску 2017/2018. годину. У основној школи учествовао је на бројним такмичењима из историје, географије, руског језика, физике, енглеског језика, а у осмом разреду је чак из три предмета прошао на окружно такмичење.
1
Фото: Youtube Printscreen

– На окружно такмичење сам прошао из историје, географије и енглеског језика. Из енглеског сам прошао и на републички ниво такмичења – рекао је Вања Маринковић. – Школовање настављам у Гимназији „Јован Јовановић Змај”, Природни смер. Имам много планова. Волео бих да будем машински инжењер, али и да научим и друге језике и будем интернационалан.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, које реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, настављен је и ове године. На 42 локације у Новом Саду и Сремским Карловцима постављени су нови билборди. На њима је представљено више од 200 ученика основних и средњих школа који су у протеклој школској години остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени.

Генерални спонзор пројекта и ове године је Ерсте банка.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће у наредним данима представљати лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим”, уз њихове кратке изјаве.

EUR/RSD 117.5738
Најновије вести