Бајага и Артан Лили на тргу за Нову годину

„Поносан сам на чињеницу да смо успели да испромовишемо Дочек на посебан начин манифестације“,  рекао је градоначелник Милош Вучевић је конференцији за новинаре на којој је најављен програма за дочек две нове године у Новом Саду.
Najavljen novogodišnji program u Novom Sadu Foto: novisad.rs
Фото: Најављен новогодишњи програм у Новом Саду Фото: novisad.rs

Програмом је обухваћен Дочек  31. децемба и  13. јануара  по старом календару. “Ово је много више од једне манифестације, овде постоји концепција, прича, порука и ту причу ће Нови Сад наставити да чува, да негује и да унапређује“ ,  реако је Вучевић.

„Хвала свима који су учествовали у организацији новогодишњих програма и драго ми је што ћемо и ове године, у децембру и јануару имати разноврсне садржаје у целом граду. Из градског буџета нису издвајана средства у те сврхе, а веома смо захвални друштвено-одговорним компанијама које послују у нашем граду и које су одлучиле да буду спонзори  и обезбеде Новосађанима и гостима изведбе најбољих музичара за све укусе“,  рекао је градоначелник Милош Вучевић и позвао све грађане да уживају током празничних дана у новосадској зимској чаролији која траје не само у ноћи дочека, већ месецима . „Верујем да су људи који су се бавили избором извођача то радили са истанчаним укусом за различите музичке преференције, уз неопходно знање и стручност и да су предвидели богат садржај како би људи уживали у разним жанровима, за оба дочека“,  додао је градоначелник Вучевић.


На Тргу са Артан Лили и Бајагом

Сви догађаји 31. децембра у центру града трајаће током читавог дана и биће бесплатни, док ће 13. јануара „Дочек 7528.“ бити организован у затвореним просторима широм града, у вечерњим сатима. Улазнице су у продаји и могу се пронаћи на продајним местима Gigstix-a. Новосађани ће нову годину на Тргу слободе дочекати са саставима Артан Лили и Бајага, а програм прославе 7528. године биће реализован, између осталог, у три новосадска позоришта, у културној станици Свилара и у Синагоги, а публици ће се представити 18 извођача, међу којима су састав Лету Штуке, Ана Станић, Божо Врећо, Краљ Чачка и други. Комплетан програм прославе две нове године у Новом Саду доступан је на  https://docek.ns2021.rs/portfolio/program/


Аситенткиња са ФТН у Новом Саду Милица Стојшић је истакла да је полазна основа за сценски део програма и визуелни идентитет оба дочека била дуалност, као различитост која спаја и повезује.

- Ове године ће признати уметници из земље и света, а у друштву студената основних студија Сценске архитектуре, технике и дизајна са ФТН, као и студената Нових ликових медија са Академије уметности, бити део уметничко-сценског програма. Наша амбиција је да путем визуелних интервенција, понудимо Новосађанима једно узбудљиво путовање кроз град које ће током ова два датума бити обједињено на 50 локација у граду – рекла је Милица Стојшић.

Фото: Најављен новогодишњи програм у Новом Саду Фото: novisad.rs

Немања Миленковић нагласио је да Нови Сад трећи пут за редом прославља своју идентитетску интеркултуралност славећи два рачунања времена, два календара, односно две нове године са јединственом уметничком визијом.

- Децентрализација културе нам је визија и огледа се у 50 локација на којима ће наступити 25 извођача, из разних музичких жанрова. Овакав дочек је јединствен у Европи, и после треће године, поставили смо један одржив модел управљања културом. Списак извођача је од данас објављен на сајту www.docek.ns2021.rs и верујем да ће свако пронаћи некога по свом укусу и обликовати сопствену културу на начин на који њему одговара – рекао је Миленковић.

 

EUR/RSD 117.5795
Најновије вести