На пикнику у Каменичком парку уживале све генерације

НОВИ САД: Бројни Новосађани, али и гости нашег града, уживали су јуче на пикнику који је од поднева па све вечери организован у Каменичком парку.
p
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Већ пет година заредом организација “Кишобран” приређује “Пикник” - летња дружења под ведрим небом, у парковима и испред музеја и то под слоганом “Одведимо град у природу”, с тим да је програм први пут организован у Новом Саду и то као део програмског лука “Дунавско море” Нови Сад - Европска престоница културе.

И док су одрасли углавном одмарали под крошњама дрвећа уз 'ладно пиће и мезе’, најмлађи су уживали у спортским активностима на трави, играјћи фудбал и одбојку, али и бадминтон. Осим музичког програма, организоване су и дечје радионице, као и часови јоге, а организатори су се побринули и за храну и пиће, па су домаћице последњи дан викенда могле да проведу нерадно, уживајући с породицом и пријатељима у чарима Каменичке оазе.

Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

- Трудимо се да, кад је лепо време, одемо с децом негде у природу и да побегнемо од градске гужве - рекла је мајка два дечака Јелена П. - И иначе често долазимо у Каменички парк, не само кад су неке манифестације, а обилазимо и излетишта на Фрушкој гори. Прија нам да време проведемо у природи, с тим некад понесемо храну и пиће од куће, попут “парадајз туриста”, а некад, пак, одемо у ресторан на ручак.

Групица тинејџера из Новог Сада каже да је за “Пикник”, који је јуче организован, чула на друштвеним мрежама, па су одлучили да се на бициклима провозају до Камничког парка, а пошто су на распусту слободног времена имају и више него довољно. Као прави излетници понели су своју ђебад, а кад огладне, купиће, кажу, бургере.

Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

- Од раније знамо за “Пикник”, па смо искористили прилику да с пријатељима скокнемо до Новог Сада - објаснио је Данило из Београда који је у Каменички парк дошао са супругом, децом и неколико пријатеља, а повели су и кућне љубимце. - Искористили смо прилику да побегнемо од градске вреве, а и време нас је послужило, па ћемо прошетати до обале. Планирали смо да останемо до вечерас.

Ј. Вукашиновић

Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)
EUR/RSD 117.2767
Најновије вести