На хуманитарном турниру у фудбалу за лечење Михајла Качавенде 300.000 динара

На дечјем хуманитарном турниру у фудбалу под називом „За нашу децу”, који је одржан на стадиону ФК „Железничар”, током протекла два дана викенда прикупљено је око 300.000 динара за лечење осмогодишњег Михајла Качавенде, који од рођења има деснострану хемиперезу.
humanitarni fudbalskiTurnir04_RHA
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Прикупљени новац ће Михајлу помоћи да четврти пут оде на операцију у Русију, која је заказана за 21. мај, а која му је неопходна због тога што се његови мишићи на десној страни тела грче. За сваки одлазак на третман фибротомије мишића на Клиници за Савремене медицинске технологије у Тули потребно је издвојити 3.500 евра.

„Ако не идемо на терапије, онда код Михајла може доћи до кривљења ноге, а самим тим и повреде колена, кука, касније и кичме“, рекао је за „Дневник” његов отац Бојан Качавенда, који је и организовао хуманитарни турнир.

Фото: Дневник (Р. Хаџић)

„Терапије му помажу да организам, тачније, десна страна тела, попусти од грчева. То омогућава да Михајло нормално хода, боље користи руку. Нама свакако даје више простора за вежбу с њим.“

Бојан је додао да позива све људе добре воље да допринесу Михајловом лечењу и донирају новац на динарски жиро рачун 340-87050383-38, као и на девизни 340-7612681762, а више информација о начину на који се сви заинтересовани могу прикључити акцији, могу се пронаћи на сајту wwwprvikorak.org.

Фото: Дневник (Р. Хаџић)

По речима организатора упркос лошем времену хуманитарни турнир је посетило између 700 и 800 деце и родитеља, а такмичиле су се 44 екипе, међу којима су била млађа деца, и то узраста од седам до 12 година. Котизација за сваки тим коштала је по 5.000 динара, а продавали су се и пиће и храна. Без обзира на то што су се играле фудбалске утакмице, резултати су остали у другом плану, јер је реч о хуманитарном турниру, те је најважније било учествовти и анимирати све људе добре воље да помогну.

Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Иначе, Бојан Качавенда је основао и Хуманитарну фондацију „Први корак” да би помогао и осталој превремено рођеној деци са здравственим проблемима, али и деци с проблемима у развоју и тешко оболелој деци којој је неопходан медицински третман и лечење, као и њиховим родитељима.   

Ј. В. и В. Б.

Фото: Дневник (Р. Хаџић)
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

 

EUR/RSD 117.5801
Најновије вести