На дневном реду Скупштине града Октобарска награда и Новембарска повеља

Свечана седница поводом доделе Октобарске награде и Новембарске повеље, а потом и редовно заседање наћи се у данашњем радном распореду Скупштине града.
Skupstina grada
Фото: Дневник/ С. Шушњевић

У свечаном делу одборнице и одборници изјасниће се о предлогу да Октобарску награду добију „Православна реч” д. о. о., ансамбл „Вила” Српског културно-уметничког друштва „Железничар” из Новог Сада и доц. проф. др Мирослав Копања, а да Новембарска повеља припадне директору Техничке школе „Милева Марић-Ајнштајн” др Станку Матићу.

За радну седницу Градско веће је за разматрање градском параламенту предложило одлуке за израду плана детаљне регулације Шумица у Новом Саду и за допуну ПДР-а којом се омогућава изградња услужног центра с мотелом и реконструисаном постојећом бензинском станицом „Минут”. Скупштина ће гласати и о Предлогу измена одлуке која регулише продају земљишта у власништву града, а које се односе на уређење власничких права и односа на парцелама где је Нови Сад само један од власника.

Пред одборницама и одборницима, између осталог, наћи ће се и полугодишњи извештај о одржавању градске путне инфраструктуре, који показује да је од 900 милиона динара намењених за ту сврху у 2018. години, у првој половини 2018. године искоришћено 606,62 милиона, или 67 одсто од годишњег плана.

Предлог одборничке групе „Доста је било” да Скупштина формира радно тело за утврђивање битних чињеница и околности у вези с увођењем јавно-приватног партнерства у ЈКП „Стан” и раскидом уговора с групом понуђача, такође се нашао у предлогу дневног реда радне седнице, али то не значи и да ће се наћи на сутрашњем дневном реду, с обзиром на однос снага у градском парламенту.

С. Кр.

Saša
17.10.2018 • 08:30
Zašto je za održavanje putne mreže utrošeno manje od planiranog!? Nešto nisam primetio da ulice ne treba presvlačiti. A o trotoarima da i ne govorim. Samo u okolini skupštine grada, bar na 20 mesta zbog oštećenja u trotoarima možeš zapeti, pasti, slomiti nogu.. Sramotno!
EUR/RSD 117.5518
Најновије вести