Мост–обилазница око Новог Сада пројекат од посебног значаја за Републику Србију

Пројекат изградње моста, назван „мост - обилазница око Новог Сада са приступним саобраћајницама“ препознат је као пројекат који је од посебног значаја за Републику Србију, што је потврђено Закључком Владе Републике Србије, саопштено је данас из Градске куће.
buduciMost_RHA_24
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Након што је одржана јавна презентација будућег моста у складу са једним од решења из Генералног пројекта, у циљу хитног спровођења поступка, градоначелник Новог Сада је формирао посебну Радну групу за спровођење активности на пројекту изградње моста.

„Имајући у виду национални значај пројекта, чланове Радне групе чине представници са богатим професионалним искуством на реализацији највећих пројеката у нашој земљи и региону. Чланови Радне групе су представници Владе Републике Србије, представници Аутономне покрајине Војводине, представници Града, али и еминентни професори са Факултета техничких наука и представници струке. Задатак Радне групе је спровођење свих активности у вези са реализацијом пројекта изградње новог моста“, каже се у саопштењу.

Радна група за задатак има да приоритетно и активно организује све активности и учеснике у овом процесу и прати реализацију и динамику реализације пројекта, који ће се спроводити по хитности, те је намера Града Новог Сада да рокови буду реални али најкраћи могући, како би Град Нови Сад што пре са поносом реализовао још један, у међународним оквирима значајан пројекат.

Након заврештка израде Генералног пројекта, у наредним недељама, циљ Града Новог Сада да се организују све активности тако да најкасније до почетка наредне године буде објављен јавни позив за пројектовање Идејног решења и Идејног пројекта.

Планирана објава јединственог тендера за пројектовање и изградњу обезбедиће далеко бржу реализацију, али сигурност и усаглашеност пројектовања и саме технологије изградње.

„Један од стратешких циљева Града Новог Сада је да све активности на изградњи новог моста спроведе у периоду од наредних пет до шест година, у шта ће, од самог почетка реализације овог пројекта, уложити максималне ресурсе и капацитете“, наводи се у саопштењу.

 

George
30.07.2020 • 16:51
Fruskogorski koridor mostovi cetvrti i peti pa potom pesacko biciklisticki, pa dva ledolomca na uscu DTD kanala, pa najmodernija klinika Kamenica 2. Dokle ce te obecavati ovom narodu i pricati bajke. Institut Kamenica koristi kolica za prevoz nemocnih osoba koje nemozete naci ni na odpadu.Vec sam sto puta napisao da imam otvor na ustima i guzi ali u MOZGU nemam pa Vas molim da me postedite silovaljem istog.
EUR/RSD 117.5806
Најновије вести