Млади кошаркаши карловачког Тим систем – Стражилова положили испит из хуманости

Млади кошаркаши из карловачког КК клуба „Тим систем - Стражилово” продајом лимунаде у центру Карловаца у суботу сакупили су 65.000 динара за лечење суграђанина, осмогодишњег Николе Малића.
deca
Фото: Приватна архива

У томе су им се придружиле и играчице ЖКК „Војводина 021 Нови Сад”. Они су од 10 сати до поднева продавали тај напитак, када су их одмениле организаторке из Фејсбук групе „Хуманитарни базар Сремски Карловци онлајн”.

Суботња акција само је део кампање да се помогне Николи Малићу, коју од фебруара оне воде преко те  ФБ групе.

- „Хуманитарни базар Сремски Карловци онлајн” не одустаје од борбе за Николине прве речи – каже Снежана Јанић, једна од организаторки. - У току су лицитације, продаје слика, колача…Николи недостаје још 1.900 евра  које мора да обезбеди до 20.априла да би отишао на лечење у Турску.

Организаторке најављују концерт уживо у петак, 16. априла увече на Фејсбуку. За Николу Малића  свираће „Буги бенд”, а „улазница” ће бити донација. Више информација моћи ће да се добије преко карловачких ФБ група.

Слањем СМС 941 на 3030 такође може да се да допринос настојању да се прикупи довољно новца да дечак коме је мали мозак недовољно развијен оде на лечење.

З. М.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести