Министарка културе Египта посетила Нови Сад

НОВИ САД: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је делегацију Министарства кулутре Египта на челу са министарком др Инес Абдел-Дајем и амбасадором Египта у Србији Њ.Е. Амр Алгувејлијем, и том приликом пожелео им је срдачну добродошлицу.
v
Фото: novisad.rs

Представници Египта бораве у Србији као почасни гости 64. Међународног београдског сајма књига, а у оквиру планираних активности тим поводом, вечерас ће у Српском народном позоришту наступити балет Каирске опере.

Вучевић је представио Нови Сад као актуелну Омладинску престоницу Европе и будућу Европску престоницу културе, а посебно је нагласио да је Нови Сад регионални центар ИТ сектора, и да је приоритет градске администрације економски развој.

Фото: novisad.rs

Саговорници су се сложили да је култура суштински део идентитета сваког народа, али и да има велики развојни потенцијал, те да је међународна сарадња у тој области веома важна. Они су се осврнули на учешће представника Новог Сада и ОПЕНС-а, крајем прошле године, на Светском омладинском форуму у Шарм Ел Шеику, оценивши да постоје велике могућности за сарадњу на пољу омладинске политике и културе.

Градоначелник Новог Сада је рекао да му је част што ће и у Новом Саду бити представљен део богате културе Египта чија је историја дужа од 5.000 година, и истакао да Нови Сад као мултинационална и мултиконфесионална заједница изузетно поштује и подстиче културну разноликост.

Такође, на састанку у Градској кући, речено је да добри односи између Србије и Египта стварају повољне услове за реализацију заједничких пројеката на локалном нивоу.

EUR/RSD 117.5660
Најновије вести