Луки Мешановићу уручен дар престолонаследника

Директор Каровачке гимназији Радован Ковачевић предао дар Луки Мешановићу у име престолонаследника Александра Карађорђевића
Direktor Karovačke gimnaziji Radovan Kovačević predao dar Luki Mešanoviću Foto:privatana arhiva
Фото: Директор Каровачке гимназији Радован Ковачевић предао дар Луки Мешановићу Фото:приватана архива

Ђаку генерације Каровачке гимназији Луки Мешановићу уручен је поклон и похвалница престолонаследника Александра Карађорђевића 9. јула у просотријама школе, будући да је због коронавируса изостала свечаност коју његово краљевско височанство приређује у Белом двору у Београду за најбоље матуранте Србије и Републике Српске.

Церемонија је први пут организована у виртуелној форми. Најбољим матурантима средњих школа путем видеа обратили су се престолонаследник Александар, министар просвете Младен Шарчевић, његова колегиница из Републике Српске  Наталија Тривић, менаџер за односе са владом за Европу, Блиски Исток и Африку компаније НЦР Нина Чапрић, директорка маркетинга „ЛИНКгроуп“ компаније Милица Зорић и најбоља атлетичарка Србије Ивана Шпановић и послали поруке у којима су их мотивисали да и даље буду најбољи.

Најбољим матурантима свих средњих школа у Србији и Републици Српској наговештено је  да ће компанија “ЛИНКгроуп” доделити 30 стипендија за своју престижну ИТА академију.

Престолонаследник Александар сваке године награђује више од 600 најбољих средњошколаца из Србије и Републике Српске. Свака средња школа у Србији и Републици Српској бира најбољег матуранта, којем престолонаследникова Фондација за образовање и културу додељује похвалницу и пригодан поклон у знак признања за њихове изузетне резултате постигнуте у средњој школи.

З. Милосављевић

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести