Лето на Тргу галерија

Манифестацију Лето у врту галерија већ традиционално организују Галерија Матице српске и Спомен-збирка Павла Бељанског са жељом да током летњих месеци
е
Фото: Матица српска

Новосађанима омогуће посебно „културно” освежење. Овогодишњој манифестацији придружује се и Галерија ликовне уметности поклон збирка Рајка Мамузића, она прераста у Лето на Тргу галерија. Наши суграђани ће у вечерњим сатима моћи да присуствују атрактивним културно-уметничким садржајима који приказују разноврсност светске културне баштине и значај њеног очувања у контексту историјских и културолошких околности.

У четвртак, 28. јуна 2018. године у 21.00 сат у заједничком врту Галерије и Спомен-збирке биће одржан Културни квиз односно квиз знања из културе.

Културни квиз биће добра прилика да посетиоци Лета на Тргу галерија провере своје знање из области ликовне уметности, књижевности, историје, позоришта и филма и освојите награде. Никола Костић, познатији као Ли Мен, подстаћиће вас на размишљање и подсетити на интересантне чињенице из света културе.

Екипу од четири члана потребно је пријавити на телефон 021 4899 013 до 26. јуна.

EUR/RSD 117.5720
Најновије вести