Културно лето на „Континенту Рибарац”

НОВИ САД: Културна манифестација „Лето на Рибарцу” биће одржана у петак и суботу на популарном Шпицу на Рибарском острву.
ribarac ribarsko ostrvo
Фото: Dnevnik (Branko Lučić)

У петак програм почиње у 19 часова на реновираној позорници „Сцена Владислав Батица Каћански”. У оквиру програма биће приказан документарни филм Марка Каћанског „О Дунаву и Рибарцу”. Након тога биће одржано књижевно вече „Песме и приче о Дунаву” у сарадњи с Друштвом књижевника Новог Сада, у којем ће њихови чланови Ђезе Бордаш, Фрања Петриновић, Ђорђе Писарев и Ненад Шапоња казивати стихове и приче о Дунаву.

Биће отворена и „Песничка палуба Ђорђа Сударског Реда”, а пристуне ће уз рибљу чорбу забављати браћа Крстић и „Атракција”.

Манифестација се у суботу на истом месту у 17 часова наставља едукативном дечјом ликовном радионицом у сарадњи с Удружењем „Ликум” и ROCKids „Cmik” и изложбом дечјих ликовних радова под називом „Волим Рибарац”.

Госте ће од 20 часова забављати бендови „Апсолутно романтично” и „Coulshine”.

Манифестација ће бити одржана у оквиру пројекта „Шпиц – зелени културни угао”, чији су аутори окупљени око Спортско-рекреационог друштва „Риболовац”.

В. Б.

EUR/RSD 117.5629
Најновије вести