Коронавирус затворио пензионерско удружење

Општинско удружење пензионера у Сремским Карловцима, по расположивим подацима, први пут откако постоји, ставило је катанац на врата.
1
Фото: Dnevnik.rs

Због пандемије коронавируса, која посебно погађа људе трећег доба, а конкретно од проглашења ванредног стања и ограничења кретања, у том удружењу одлучили су да примене ригорозне мере те да до даљњег обуставе рад. Осим што су затворени бифе и канцеларија, под кључем је и капија, тако да није могуће боравити ни у дворишту, које је, као и сви објекти удружења, у кругу порте Доње цркве.

– Магацин с одређеним прехрамбеним производима прекопута нашег удружења једино је што функционише, и то под контролисаним условима –каже председник Општинског удружења пензионера Стево Петровић. – Задужили смо нашег члана Владимира Рапченка, који не спада у рањиву категорију када је коронавирус у питању, да издаје храну. Већина наших чланова има контакт-телефоне сваког од нас из управе, и када им је потребно нешто од робе коју имамо у асортиману производа којима иначе снабдевамо чланство, потребно је да нас позову и договоре се с Рапченком о преузимању. С обзиром на новонасталу ситуацију, ограничили смо количину робе коју свако може добити.

Петровић поручује да, уколико пензионери из било којег разлога не могу да дођу, а поготово ако је реч о онима изнад 65 година, могу послати неког од чланова породице по намирнице. У том случају у обавези су да пошаљу своју чланску књижицу.

Већина наших чланова има контак- телефоне сваког од нас из управе, и када им је потребно нешто од робе коју имамо у асортиману производа којима иначе снабдевамо чланство, потребно је да нас позову и договоре се с Рапченком о преузимању (Стево Петровић)

– Већина нас пензионера поштује мере и препоруке јер смо схватили озбиљност ситуације – наглашава Петровић. – Нико није рад да ризикује и зато слушамо наредбе.

Петровић додаје да ће због обуставе рада Удружење пензионера бити на губитку, пошто је бифе затворен и неће доносити приходе, као и сала коју су издавали, али да је то нешто на шта нису могли утицати.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести