Корисницима Народне кухиње по пет килограма јабука на поклон

Поводом Светског дана борбе против сиромаштва у Народној кухињи Црвеног крста Новог Сада корисницима подељено је по 5 килограма  јабука које је даровао „Ротари клуб“ Нови Сад.
n
Фото: Grad Novi Sad

- За пројекат „Кухиње за социјално угрожена лица“ одређено је 27.620.000 динара за 600 куваних оброка дневно и 800 ланч пакета месечно за кориснике из насељених места и оне који не могу да дођу по кувани оброк. Град дели помоћ за директно ублажавање сиромаштва, затим за летовање деце у Баошићима и у одмаралиштима Црвеног крста у Војводини, води бригу и о старим особама, помаже при додели огрева и хигијенских и прехрамбених пакета, а сваке године у децембру обезбеђује и пакетиће деци корисника Народне кухиње- рекао је Тихомир Николић, члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци

Социјално угрожене породице остварују право на бесплатан боравак деце предшколског узраста у Предшколској установи,  бесплатну исхрану у основним школама, а пред полазак у школу и новчану помоћ за децу у износу од 6.000 динара по детету, показне карте за децу и њихове пратиоце. Обезбеђују се једнократне и интервентне помоћи, умањење обавеза плаћања комуналних услуга, накнада трошкова сахрањивања и многе друге.

Секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић рекао је да та организација сваког дана дели укупно 600 куваних оброка и 800 ланч пакета корисницима Народне кухиње.

-Захваљујем се представницима „Ротари клуба“ што су обезбедили три тоне јабука за наше кориснике, како би допринели обележавању овог важног датума– рекао је Драган Лазић. Додао је да Народна кухиња ради од 1991. године захваљујући изузетној сарадњи Црвеног крста и Града Новог Сада, а ове године 500 социјално угрожених пензионера ће отићи у бању.

Како је рекао председник „Ротари клуба“ Тибор Бодоло, тај клуб на овим просторима постоји 90 година, а  један од њихових основних постулата је да помаже друштвену заједницу разним акцијама-од стипендирања младих, помоћи старијим лицима и као и многим другим.

EUR/RSD 117.5704
Најновије вести