Клуб „Master dance“ први организовао такмичење онлајн: Плесна магија из собе

Вишеструки првак државе и Европе у савременим плесним дисциплинама, новосадски плесни клуб „Master dance” традицију постојања од 15 година оправдао је и током ванредног стања, организујући прво онлајн плесно такмичење у којем је 27. априла учествовало 90 деце са својим породицама.
15-3 Plesno takmicenje
Фото: Privatna arhiva

Од почетка карантина, тај клуб је за своје чланове, узраста од три до 18 година, реализовао онлајн тренинге путем „Zoom” платформе. Деца су, осим загревања, комплетног тренинга и учења кореографије, учила и о различитим стиловима музике те су тренинзи били и едукативног карактера.

Крајем априла је Клуб „Master dance” требало да буде на великом такмичењу на Спенсу, али због целокупне ситуације с коронавирусом то није било могуће. Из тог разлога, председница Клуба Дубравка Демић Јовановић је за своје чланове осмислила мастер „#StayAtHomeSuperstars” онлајн такмичење, на које се пријавило чак 90 плесача из Новог Сада и Србобрана. Деца су добила задатак да сама направе кореографију на музику по жељи у трајању од минут до минут и по, да осмисле костим и фризуру и да заплешу као на правом такмичењу. Дубравка Демић Јовановић за „Дневник” истиче да је очекивала мање пријава, али да је, како каже, велики број породица узео ствар у своје руке и у потпуности се посветио реализацији њене идеје.

Фото: Privatna arhiva

– Изненађена сам одзивом, енергијом, трудом деце и родитеља, њиховом маштом, тремом као пред право такмичење, свим оним што су нам припремили – наглашава узбуђено Дубравка. – Одушевљена сам децом, којој су помогли родитељи: направили су им буквално промене сценографије и све се то дешавало у собним и кућним условима. Иако окружење није сценско, они су направили да то изгледа тако моћно и фантастично!

Фото: Privatna arhiva

Да се свако дете потрудило и било оригинално потврђује наша саговорница, која открива да је за сваког учесника припремљена диплома и златна медаља, које ће им бити испоручене на кућну адресу. За њу је, како каже, свако дете победник, а за наш лист истиче да је њихов клуб први у реализацији идеје онлајн плесног такмичења.

Фото: Privatna arhiva

– Изузетно сам поносна на нешто што се у плесу први пут десило у Србији, а врло вероватно и у целом свету – каже Дубравка. – Свако од њих је победник зато што су победиле себе, а мене су оставили без даха, заплакала сам од среће, поноса и њиховог труда. Победили су и вирус и прескочили све препреке карантина, били су сјајни и неодољиви. Кажем сјајни јер нам се у реализацији придружила и петорица дечака, што показује да није изгубљена нада за учешће дечака у плесу. Родитељи кажу да је ово најпозитивнија ствар која се деци догодила током карантина и много ми је драго због тога.

К. Ивковић Ивандекић

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести